Νέος διευθύνων σύμβουλος στη National Australia Bank

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008 08:39
UPD:15:08

Στη θέση του διευθύνοντα συμβούλου προήγαγε τον Cameron Clyne η Νational Australia Bank, αντικαθιστώντας τον John Stewart, μετά τη διόγκωση των ζημιών από τις πιστώσεις, που είχαν ως αποτέλεσμα της μεγαλύτερη πτώση των μετοχών της τράπεζας σε χρονικό διάστημα 21 ετών.

Ο Clyne, 40 ετών, άρχισε να εργάζεται στη μεγαλύτερη τράπεζα της Αυστραλίας το 2004 και έχει ηγηθεί του σκέλους της στη Ν. Ζηλανδία για διάστημα 18 μηνών. Ο ίδιος θα εργαστεί μαζί με τον Stewart, 59 ετών, από την 1η Οκτωβρίου και θα αναλάβει πλήρως τα καθήκοντα του CEO το επόμενο έτος, όπως ανακοίνωσε σήμερα η τράπεζα που εδρεύει στη Μελβούρνη.

Ο πρώην παίκτης του ράγκμπι αναλαμβάνει την ηγεσία μιας τράπεζας της οποίας οι μετοχές είχαν χειρότερες επιδόσεις από τις αντίστοιχες των ανταγωνιστριών της, από την ανάληψη της ηγεσίας της από τον Stewart το 2004 και μετά από παράνομες διαπραγματεύσεις μετοχών που οδήγησαν σε σκάνδαλο.

Ο Clyne θα πρέπει να αντιμετωπίσει τη συρρίκνωση της οικονομίας και τις ζημίες από τις αγορές πιστώσεων που ώθησαν στην αύξηση των προβλέψεών της τράπεζας κατά πέντε φορές έναντι πιθανών ζημιών στις 25 Ιουλίου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα