Δημοπράτηση του έργου για τα αρδευτικά δίκτυα του Αξιού

Υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης
Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008 14:59

Τη δημοπράτηση του έργου «Ανακαίνιση και εκσυγχρονισμός αρδευτικών δικτύων Αξιού ποταμού Νομού Θεσσαλονίκης» μέσω του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής», το οποίο συγχρηματοδοτείται κατά 70,87% από το Ευρωπαϊκό Γεωργικό Ταμείο Αγροτικής Ανάπτυξης (ΕΓΤΠΑΑ) ανακοίνωσε ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Αλέξανδρος Κοντός.

Ο προϋπολογισμός δημοπράτησης του έργου ανέρχεται στο ποσό των 35.000.000,00 ευρώ.

Ειδικότερα, το έργο αφορά την κατασκευή, την ανακαίνιση και τον εκσυγχρονισμό των αρδευτικών δικτύων του Αξιού Ποταμού Νόμου Θεσσαλονίκης τα οποία εξυπηρετούν συνολική έκταση 315.000 στρέμματα, στην πεδιάδα Θεσσαλονίκης και ειδικότερα στο ανατολικό τμήμα αυτής. Το τμήμα αυτό διαρρέεται από τον Αξιό ποταμό και βρίσκεται ανατολικά του ποταμού Λουδία και δυτικά του ποταμού Γαλλικού.

Τα αρδευτικά δίκτυα υδροδοτούνται από την Ανατολική Προσαγωγό Διώρυγα Αξιού (ΑΠΔΑ), περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στον Αξιό και Γαλλικό ποταμό και από τη Δεξιά Προσαγωγό Διώρυγα Αξιού (ΔΠΔΑ), περιοχή που βρίσκεται ανάμεσα στον Αξιό και Λουδία ποταμό. Περιλαμβάνει τις παρακάτω εργασίες:

1. Ανακαίνιση 37.000 μ. πρωτευουσών διωρύγων.

2. Ανακαίνιση 43.000 μ. δευτερευουσών διωρύγων.

3. Καθαρισμός 25.600 μ. αποχετευτικών-στραγγιστικών τάφρων του πρωτεύοντος δικτύου.

4. Την ανακαίνιση και εκσυγχρονισμό μέρους των συσκευών ρύθμισης στάθμης (ΑMIL, AVIS, AVIO), μέτρησης παροχής (MODULE) και λειτουργίας (θυροφράγματα).

5. Βελτίωση αγροτικής οδοποιίας μήκους 40 χλμ.

6. Αποζημιώσεις ηρτημένης εσοδείας.

7. Δαπάνες για μετατόπιση δικτύων ΟΚΩ.

Η δημοπράτηση του έργου ορίσθηκε για τις 30-9-2008 με ανοιχτό διεθνή διαγωνισμό.

Πρόκειται για το πρώτο στη σειρά των έργων που θα δημοπρατηθούν στο πλαίσιο του Μέτρου 125Α(1) του Προγράμματος Αγροτική Ανάπτυξη Ελλάδας 2007-2013 «Αλέξανδρος Μπαλτατζής».

Ο κ. Κοντός εξέφρασε την ικανοποίησή του για την άρτια ολοκλήρωση της μελέτης η οποία απετέλεσε προϊόν συνεργασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, της Νομαρχίας Θεσσαλονίκης και του Γ.Ο.Ε.Β. της περιοχής.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα