Exxon Mobil: 14% πάνω τα κέρδη β΄ τριμήνου

Πέμπτη, 31 Ιουλίου 2008 15:18
UPD:15:52

Αύξηση της κερδοφορίας της κατά 14%, ως αποτέλεσμα της εκτίναξης των τιμών πετρελαίου πάνω από τα 140 δολάρια το βαρέλι και της βενζίνης στις ΗΠΑ πάνω από τα τέσσερα δολάρια το γαλόνι, ανακοίνωσε η Exxon Mobil για το δεύτερο τρίμηνο.

Πιο συγκεκριμένα, τα καθαρά κέρδη του μεγαλύτερου πετρελαϊκού ομίλου παγκοσμίως αναρριχήθηκαν στα 11,7 δισ. δολάρια ή 2,22 δολάρια ανά μετοχή, από 10,3 δισ. δολάρια ή 1,83 δολάρια ανά μετοχή που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

Τα προ φόρων κέρδη, εξαιρουμένων των δαπανών για δικαστική απόφαση, διαμορφώθηκαν 26 σεντς χαμηλότερα απ’ ό,τι προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Οι τιμές στα προθεσμιακά συμβόλαια του αργού βρέθηκαν το συγκεκριμένο διάστημα 90% υψηλότερα σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα, καταγράφοντας τη μεγαλύτερη άνοδο σε τριμηνιαίο επίπεδο από το 2000. Επιπλέον, οι υψηλές τιμές των εμπορευμάτων αντιστάθμισαν την πτώση της παραγωγής και τα χαμηλότερα περιθώρια διύλισης της εταιρείας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι ημερήσιες δαπάνες της Exxon για την εύρεση νέων κοιτασμάτων – τα αποθέματά της σημείωσαν πέρυσι τη μεγαλύτερη πτώση σε διάστημα άνω των 10 ετών – ανέρχονται στα 52 εκατ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα