Μειωμένα κατά 12% τα κέρδη της EDF

Μετά τα λογιστικά κέρδη της προηγούμενης χρονιάς
Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 09:12
UPD:09:15

Κάμψη της κερδοφορίας της κατά 12% ανακοίνωσε η μεγαλύτερη παραγωγός ηλεκτρικής ενέργειας στην Ευρώπη Electricite de France, για το πρώτο εξάμηνο της χρονιάς. Σύμφωνα με την εταιρεία, η κερδοφορία της περυσινής χρήσης είχε επηρεασθεί θετικά από λογιστικά κέρδη από ενεργητικό στον τομέα διανομής ενέργειας.

Τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν στα 3,09 δισ. ευρώ από 3,51 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα και διαμορφώθηκαν εντός των προβλέψεων των αναλυτών, οι τα τοποθετούσαν κατά μέσο όρο στα 3,13 δισ. ευρώ.

Τα κέρδη EBITDA της διαχειρίστριας εταιρείας των συνολικά 58 σταθμών πυρηνικής ενέργειας στη Γαλλία ανήλθαν στα 9,04 δισ. ευρώ, έναντι 8,87 δισ. ευρώ που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2007.

Τα έσοδα του πρώτου εξαμήνου ενισχύθηκαν κατά 6,4% στα 32,2 δισ. ευρώ, με τις πωλήσεις στην εγχώρια αγορά να αυξάνονται κατά 8% στα 17,8 δισ. ευρώ, χάρη στους υψηλότερους όγκους.

Η διοίκηση της EDF χαρακτήρισε «καλύτερο του αναμενόμενου» το πρώτο τρίμηνο της χρονιάς, ενώ προχώρησε σε προς τα πάνω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα μεγέθη στο σύνολο του έτους. Στόχος της εταιρείας είναι να πετύχει οργανική ανάπτυξη EBITDA γύρω στο 3% φέτος. Όσον αφορά στα καθαρά κέρδη, εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων αποτελεσμάτων, εκτιμά ότι «πιθανόν να μην αυξηθούν».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα