Total: +39% τα κέρδη λόγω των υψηλών τιμών πετρελαίου

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 10:58

Στα 4,73 δισ. ευρώ ανήλθαν τα καθαρά κέρδη του τρίτου μεγαλύτερου πετρελαϊκού ομίλου στην Ευρώπη Total στο δεύτερο τρίμηνο, σημειώνοντας άνοδο 39% χάρη στις υψηλές τιμές του αργού και τη χαμηλότερη φορολογία.

Τα προσαρμοσμένα κέρδη της γαλλικής εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 20% στα 3,7 δισ. ευρώ και διαμορφώθηκαν ελαφρώς υψηλότερα απ’ ό,τι προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Κατά τη διάρκεια της εξεταζόμενης περιόδου, οι τιμές στα προθεσμιακά συμβόλαια του αργού εκτινάχθηκαν για πρώτη φορά στην ιστορία τους πάνω από τα 140 δολάρια το βαρέλι και διαμορφώθηκαν κατά μέσο όρο 90% υψηλότερα συγκριτικά με ένα χρόνο νωρίτερα.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Total Κριστόφ ντε Μαρζερί βασίζεται στα έργα που υλοποιεί η εταιρεία στην Αγκόλα και τον Καναδά για να αυξήσει την παραγωγή της, σε μια περίοδο που τα πετρελαιοπαραγωγά κράτη περιορίζουν την πρόσβαση ξένων εταιρειών στα αποθέματά τους.

Η παραγωγή πετρελαίου και φυσικού αερίου της εταιρείας διαμορφώθηκε στο δεύτερο τρίμηνο στα 2,353 εκατ. βαρέλια ισοδυνάμου πετρελαίου την ημέρα, έναντι 2,322 εκατ. βαρέλια που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα