Σχέδιο Π.Δ. για λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων

Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 11:16

Το σχέδιο του Προεδρικού διατάγματος «Όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας» υπέγραψαν οι υφυπουργοί Ανάπτυξης Γιώργος Βλάχος και Αγροτικής Ανάπτυξης, Κωνσταντίνος Κιλτίδης. Το σχέδιο προωθήθηκε προς υπογραφή και έκδοση από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας.

Με το Προεδρικό Διάταγμα, καθορίζονται για πρώτη φορά οι όροι και προϋποθέσεις λειτουργίας των Λαϊκών Αγορών Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας και κάθε αναγκαία λεπτομέρεια που αφορά τις αγορές αυτές για όλη την επικράτεια.

Σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, σκοπός του διατάγματος είναι, αφ’ ενός μεν ο καθορισμός του θεσμικού πλαισίου κανόνων λειτουργίας των λαϊκών αγορών προϊόντων βιολογικής γεωργίας με τη συμμετοχή σε αυτές μόνο παραγωγών και αφ’ ετέρου δε η ενίσχυση της εμπιστοσύνης των καταναλωτών στα πωλούμενα προϊόντα βιολογικής παραγωγής.

Συγκεκριμένα, ρυθμίζονται θέματα σχετικά με την ίδρυση και λειτουργία των Λαϊκών Αγορών Προϊόντων Βιολογικής Γεωργίας σε όλη τη χώρα, όπως:

α)οι αρμόδιοι φορείς χορήγησης αδειών , οι προϋποθέσεις, και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά για την έκδοσή τους, η διαδικασία καθορισμού, χορήγησης των θέσεων πωλητών στο χώρο των λαϊκών αγορών βιολογικών προϊόντων

β) τα διατιθέμενα είδη, οι όροι και οι προϋποθέσεις πώλησής τους

γ) τα ελεγκτικά όργανα και η διαδικασία επιβολής των διοικητικών κυρώσεων που επιβάλλονται κατά των παραβατών

δ) οι εν γένει υποχρεώσεις των κατόχων άδειας πωλητών στις λαϊκές αγορές βιολογικών προϊόντων



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα