Σε διαβούλευση το σ/ν περί διασυνοριακών συγχωνεύσεων

Ολόκληρο το νομοσχέδιο
Παρασκευή, 01 Αυγούστου 2008 14:01
UPD:14:21

Σε δημόσια διαβούλευση τίθεται με απόφαση του υφυπουργού Ανάπτυξης το Σχέδιο Νόμου για την ενσωμάτωση της Οδηγίας2005/56/ΕΚ σχετικά με τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις κεφαλαιουχικών εταιρειών διαφορετικών κρατών μελών όπως αυτό καταρτήθηκε από τη συσταθείσα νομοπαρασκευαστική επιτροπή.

Όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, στο προταθέν Σχέδιο Νόμου θεσπίζεται για πρώτη φορά ένα ενιαίο και εναργές κανονιστικό πλαίσιο που θα διέπει τις διασυνοριακές συγχωνεύσεις με τη συμμετοχή ελληνικών κεφαλαιουχικών εταιρειών, με πρωταρχικό μέλημα την ασφάλεια δικαίου, τη προστασία των δικαιωμάτων των εταίρων της μειοψηφίας και πιστωτών καθώς και τη περιστολή των εξόδων και των γραφειοκρατικών αγκυλώσεων.

Επίσης με το παρών Σχέδιο Νόμου διευρύνεται η δυνατότητα των ελληνικών επιχειρήσεων να αναδιοργανωθούν μέσα στα πλαίσια της ευρωπαϊκής αγοράς, ενισχύοντας την αποτελεσματικότητα και την ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας.

Όπως τονίζεται στην ανακοίνωση, οι διασυνοριακές συγχωνεύσεις αποτελούν το μοναδικό μέσο κινητικότητας των εταιρειών εντός του ευρωπαϊκού χώρου.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα