XAA: Aνακοινώσεις

Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2001 15:12

UNISYSTEMS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε.

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α. σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΕΞΠΡΕΣ› της 4/1/2001, σύμφωνα με το οποίο η εταιρία UNISYSTEMS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. πρόκειται να προβεί τις επόμενες ημέρες σε εξαγορά εταιρίας που δραστηριοποιείται στο χώρο της ηλεκτρονικής αρχειοθέτησης, η εταιρία UNISYSTEMS ΣΥΣΤΗΜΑΤΑ ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΚΗΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας γνωρίζουμε ότι η εταιρία μας στο πλαίσιο των υποχρεώσεων της για την διάθεση των αντληθέντων κεφαλαίων από το Χ.Α.Α. σε εταιρίες με παρεμφερείς δραστηριότητες βρίσκεται σε συζητήσεις με διάφορες εταιρίες οι οποίες όμως δεν έχουν ολοκληρωθεί. Σε περίπτωση συμφωνίας θα σας ενημερώσουμε άμεσα. Τα αναφερόμενα δε στο δημοσίευμα της εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ δεν προέρχονται από πηγή της εταιρίας μας.›

SPACE HELLAS Α.Ε.

Η εταιρία SPACE HELLAS Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Με αφορμή πρόσφατα δημοσιεύματα στον ημερήσιο τύπο, σχετικά με την συμμετοχή της SPACE HELLAS Α.Ε., στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρίας INTERNET HELLAS A.E., η Διοίκηση της εταιρίας μας, επιθυμεί να δηλώσει τα παρακάτω: Η συνεργασία της SPACE HELLAS Α.Ε. με τις εταιρίες Δέλτα Πληροφορική Α.Ε. και Singular Α.Ε. είναι δεδομένη, ιδιαίτερα μετά την μετοχική σχέση που αναπτύχθηκε με την συμμετοχή της Δέλτα Πληροφορική Α.Ε. στο μετοχικό κεφάλαιο της SPACE HELLAS Α.Ε., τον Φεβρουάριο του 2000, που σήμερα ανέρχεται σε ποσοστό 15%. Είναι ευνόητο ότι βασικός στόχος της συνεργασίας αυτής, είναι η αναζήτηση και αξιοποίηση επιχειρηματικών ευκαιριών που προκύπτουν για τα ενδιαφερόμενα μέρη στο χώρο της Πληροφορικής και των Τηλεπικοινωνιών, όπου οι εφαρμογές του Διαδικτύου (Internet) παρουσιάζουν ιδιαίτερο ενδιαφέρον. Παρ’ όλα αυτά, η SPACE HELLAS Α.Ε. δηλώνει ότι δεν έχει προχωρήσει σε οποιαδήποτε συμφωνία συμμετοχής στο μετοχικό κεφάλαιο της INTERNET HELLAS A.E., στην οποία η Singular Α.Ε. είναι κύριος μέτοχος. Η εταιρία μας, δεσμεύεται να ενημερώσει έγκαιρα τις αρμόδιες υπηρεσίες του Χ.Α.Α., καθώς και το επενδυτικό κοινό, σε κάθε περίπτωση απόφασης συμμετοχής της στο μετοχικό κεφάλαιο άλλων εταιριών.›

ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΦΟΙ ΜΙΧ. ΤΡΑΥΛΟΥ Α.Β.Ε.Τ.Τ.Ε.

Η εταιρία ΤΕΧΝΟΔΟΜΗ ΑΦΟΙ ΜΙΧ. ΤΡΑΥΛΟΥ Α.Β.Ε.Τ.Τ.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Αναφερόμενοι σε σημερινό δημοσίευμα (4/1/2001) της εφημερίδας ΕΞΠΡΕΣ με τίτλο στο ‘real estate με τραπεζικό όμιλο η Τεχνοδομή’ σας γνωρίζουμε τα κάτωθι: Η εταιρία μετά την ολοκλήρωση της αύξησης του μετοχικού κεφαλαίου της προτίθεται να στραφεί και στον χώρο του real estate. Σχετικά με το δημοσίευμα ότι εξετάζεται το ενδεχόμενο συνεργασίας με τραπεζικό όμιλο για την παρούσα χρονική περίοδο το δημοσίευμα είναι ανυπόστατο διότι στην παρούσα χρονική στιγμή βρίσκεται σε εξέλιξη οιαδήποτε συζήτηση. Η εταιρία δηλώνει ότι επιφυλάσσεται να ενημερώσει το Χ.Α.Α. και κατ’ επέκταση το επενδυτικό κοινό σε περίπτωση οριστικών αποφάσεων.›

ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε.

Η εταιρία ΙΑΤΡΙΚΟ ΑΘΗΝΩΝ Ε.Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Με αφορμή δημοσιεύματα σχετικά με τη συγχώνευση των εταιριών Ιατρικό Αθηνών ΕΑΕ και Ιατρικό Αθηνών Κλινική Παλαιού Φαλήρου ΑΕ, σας γνωρίζουμε τα ακόλουθα:

«1. Μέχρι σήμερα καμία σχετική απόφαση δεν έχει ληφθεί.

2. Η διαρκής άνοδος με κύριο στόχο την ηγετική παρουσία μας στον κλάδο της υγείας συνιστούν μόνιμες σταθερές της επιχειρηματικής μας πολιτικής.

3. Η οποιαδήποτε απόφαση αφορώσα συγχώνευση κλπ θα ανακοινωθεί επισήμως και υπευθύνως από τα αρμόδια όργανα των εταιριών μας μόλις, όταν και αν ληφθεί τέτοια απόφαση.›

ΔΡΟΜΕΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Α.

Στα πλαίσια της διάταξης του άρθρου 8 παραγρ. 1 της αποφ. 5/204/14-11-2000 της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς, αναφορικά με τη λήξη κατά της 31-12-2000 της περιόδου, στην οποία αναφέρεται η τριμηνιαία οικονομική κατάσταση της εταιρίας για το χρονικό διάστημα από 1/9/2000 έως 31/12/2000 σύμφωνα με το π.δ. 360/1985 η δημοσίευση της οποίας επίκειται, η εταιρία ΔΡΟΜΕΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Α. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί την πρόθεση που εξεδήλωσαν στο Δ.Σ. της εταιρίας οι κ.κ. Αθανάσιος Παπαπαναγιώτου, Πρόεδρος του Δ.Σ., Ιωάννης Παπαπαναγιώτου, Δ/νων Σύμβουλος για την αγορά μέχρι 31/1/2001 μετοχών της ΑΒΕΕΑ ΠΑΠΑΠΑΝΑΓΙΩΤΟΥ ΔΡΟΜΕΑΣ μέχρι 20.000 τεμαχίων ο καθ’ ένας και του κ. Αθανασίου Σεϊτανίδη, Αντιπροέδρου του Δ.Σ. για την αγορά μέχρι 31/1/2001 μετοχών μέχρι 8.000 τεμαχίων της ίδιας εταιρίας.

MARFIN CLASSIC Α.Ε.Ε.Χ.

Η εταιρία MARFIN ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΠΑΡΟΧΗΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΩΝ ΥΠΗΡΕΣΙΩΝ (MARFIN ΑΕΠΕΥ), με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει την πρόθεσή της να προβεί, μέσω χρηματιστηριακών συναλλαγών, σε αγορά μετοχών της εταιρίας MARFIN CLASSIC Α.Ε.Ε.Χ. έως ποσοστού 5,5% επί του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας. Η πρόθεση αυτή δε σχετίζεται με τυχόν επενδυτικές προθέσεις άλλων φυσικών ή νομικών προσώπων. Η περίοδος εξάσκησης της προθέσεως αυτής άρχεται την 11/1/2001 και λήγει την 11/4/2001. Οι εν λόγω συναλλαγές θα πραγματοποιηθούν μέσω των εταιριών: ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ, ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΑΧΕΠΕΥ και ΒΕΤΑ ΑΧΕ. Σημειώνεται ότι σήμερα 8/1/2001, η MARFIN ΑΕΠΕΥ κατέχει 2.466.940 κοινές ανώνυμες μετοχές της εταιρίας MARFIN CLASSIC Α.Ε.Ε.Χ., που αντιστοιχούν σε ποσοστό 9,57% επί του μετοχικού κεφαλαίου της τελευταίας.

ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΙΚΟΣ ΟΡΓΑΝΙΣΜΟΣ ΛΑΜΠΡΑΚΗ Α.Ε.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 2190/1920, όπως ισχύει και σε υλοποίηση της απόφασης της Ετήσιας Τακτικής Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας της 29/6/2000, η οποία προέβλεπε το δικαίωμα αγοράς εκ μέρους της εντός 18 μηνών από την ημερομηνία λήψης της απόφασης ήτοι έως 28/12/2001, μέχρι 7.530.000 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών, που αντιστοιχούν στο 10% του συνόλου του μετοχικού της κεφαλαίου εταιρίας με ανώτατη τιμή 30.000 δρχ. ανά μετοχή το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ανακοινώνει ότι στη συνεδρίασή του της 2/1/2001 αποφάσισε εκ νέου να διενεργηθούν κατά το διάστημα από 2/1/2001 έως και 30/6/2001 αγορές μέχρι 6.303.260 ιδίων κοινών ονομαστικών μετοχών της εταιρίας που αντιστοιχούν στο 8,37% του συνόλου του μετοχικού της κεφαλαίου με ανώτατη τιμή 30.000 δρχ. ανά μετοχή.

ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ & ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 15/6/2000 αποφάσισε εκ μέρους της εταιρίας αγορά ιδίων μετοχών της, σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 2190/1920 και συγκεκριμένα την αγορά μέχρι ποσοστού 10% ήτοι μέχρι 4.687.500 τεμαχίων των εν κυκλοφορία και πλήρως εξοφλημένων μετοχών της, μέσα σε χρονικό διάστημα 18 μηνών από την λήψη της απόφασης και με ανώτατη τιμή αγοράς δρχ. 4.000 ανά μετοχή. Σε εκτέλεση της απόφασης αυτής το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ανακοινώνει ότι η εταιρία θα προβεί από την 8/1/2001 έως την 30/6/2001 στην αγορά από το ευρύτερο επενδυτικό κοινό και τους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων μέχρι 2.000.000 μετοχών της που αντιστοιχούν στο 4,266% του συνόλου των εν κυκλοφορία και πλήρως εξοφλημένων μετοχών της, με ανώτατη τιμή αγοράς το ποσό των δρχ. 3.700 ανά μετοχή.

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε.

Η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει ότι την 29/12/2000 μεταβίβασε προς την εταιρία «Αγροτική Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής και Υγείας» 200.000 μετοχές της που αντιπροσωπεύουν το 40% του μετοχικού κεφαλαίου της εταιρίας VOTTAS INTERNATIONAL ΑΕΠΕΥ Ανώνυμη Εταιρία Παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών. Κατόπιν τούτου, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ Α.Ε. δεν συμμετέχει πλέον στο μετοχικό κεφάλαιο της VOTTAS INTERNATIONAL ΑΕΠΕΥ Ανώνυμη Εταιρία παροχής Επενδυτικών Υπηρεσιών.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΔΡΟΜΕ
  • ΙΑΤΡ
  • ΣΠΕΙΣ
  • ΠΕΙΡ



Σχολιασμένα