Fortis: Κάμψη 49% στα κέρδη β’ τριμήνου

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2008 09:13
UPD:09:15

Κάμψη των τριμηνιαίων κερδών του κατά 49% ανακοίνωσε ο βελγικός όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Fortis, επικαλούμενος διαγραφές στις οποίες προέβη σε ενεργητικό συνδεδεμένο με τις πιστωτικές αγορές.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας, η οποία απέπεμψε τον περασμένο μήνα τον διευθύνοντα σύμβουλό της, υποχώρησαν στο δεύτερο τρίμηνο στα 830 εκατ. ευρώ από 1,62 δισ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα. Οι αναλυτές τα ανέμεναν χαμηλότερα, στα 692 εκατ. ευρώ ανά μετοχή, κατά μέσο όρο.

Κατά τη διάρκεια του εν λόγω τριμήνου η Fortis προέβη σε διαγραφές ύψους 342 εκατ. ευρώ σε δομημένες επενδύσεις, οι οποίες προστέθηκαν στα 380 εκατ. ευρώ που είχε διαγράψει στο πρώτο τρίμηνο της χρονιάς.

Η εταιρεία επιβαρύνθηκε επίσης με χρεώσεις λόγω της εξαγοράς μέρους της ABN Amro πέρυσι, έναντι 24,2 δισ. ευρώ. Η απόκτηση μονάδων της τράπεζας περιόρισε τα κεφάλαια της Fortis και ανάγκασε τον πρώην διευθύνοντα σύμβουλό της Ζαν-Πολ Βοτρόν, τον Ιούνιο, να μειώσει το μέρισμα πρώτου εξαμήνου.

Οι μετοχές της εταιρείας έχουν υποχωρήσει περισσότερο του 65% από τότε που ο Βοτρόν ανακοίνωσε τα σχέδιά του για εξαγορά της εμπορικής τράπεζας και της μονάδας διαχείρισης ενεργητικού της ABN, τον Απρίλιο του 2007.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα