Σε υψηλά πέντε μηνών η μετοχή της Imperial Energy

Δευτέρα, 04 Αυγούστου 2008 11:16
UPD:11:18

Στα υψηλότερα επίπεδα των τελευταίων πέντε μηνών εκτινάχθηκε η μετοχή της βρετανικής εταιρείας πετρελαίου και φυσικού αερίου Imperial Energy στο χρηματιστήριο του Λονδίνου, μετά την ανακοίνωσή της ότι προσεγγίστηκε σχετικά με μια πιθανή προσφορά εξαγοράς.

Η μετοχή της ενισχύθηκε έως και 8,4% στις 1.164 πένες. Στις 10.13’ (ώρα Ελλάδος) βρισκόταν στις 1.150 πένες, διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 1,18 δισ. στερλίνες.

«Δεν είναι βέβαιο ότι θα κατατεθεί εν τέλει κάποια προσφορά», αναφέρει η Imperial Energy σε σημερινή ανακοίνωσή της, απαντώντας στις «εικασίες του Τύπου».

Σύμφωνα με δημοσιεύματα των Sunday Telegraph και Financial Times, η εταιρεία έχει επιτρέψει στην Sinopec να ξεκινήσει νομικό και οικονομικό έλεγχο, προσφέροντας στην κινεζική εταιρεία πρόσβαση στα στοιχεία της.

Τον περασμένο μήνα, η Imperial Energy είχε ανακοινώσει ότι βρίσκεται σε συνομιλίες για μια πιθανή προσφορά εξαγοράς ύψους 1.290 πενών ανά μετοχή σε μετρητά, χωρίς ωστόσο να αποκαλύψει την ενδιαφερόμενη εταιρεία.

Σύμφωνα με τις εφημερίδες, πίσω από την προσέγγιση αυτή πιθανόν να βρίσκεται η ινδική Oil & Natural Gas Corp., η οποία ωστόσο δεν ήταν διαθέσιμη να σχολιάσει το θέμα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα