Με σημαντικές απώλειες άνοιξαν Dow Jones και Nasdaq

Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2001 17:35
UPD:17:40

Ιδιαίτερα αρνητικό κλίμα έχει δημιουργήσει στη Wall Street ο καταιγισμός προειδοποιήσεων από μεγάλες εταιρείες - κυρίως από το χώρο της Πληροφορικής - σχετικά με τη μελλοντική τους κερδοφορία τους αλλά και οι εντεινόμενες ανησυχίες σχετικά με τους ρυθμούς επιβράδυνσης της αμερικανικής οικονομίας.

Η ευφορία που προκάλεσε την περασμένη εβδομάδα η απόφαση της Fed να μειώσει τα επιτόκια ανήκει πλέον στο παρελθόν δίνοντας τη θέση της στη γνώριμη εικόνα που παρουσίαζε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης καθ΄ όλη, σχεδόν, τη διάρκεια του περυσινού έτους. Αξίζει να σημειωθεί, ότι το κλίμα επιβαρύνθηκε ακόμη περισσότερο από τη δυσοίωνη πρόβλεψη της Bear Stearns & Co. βάσει της οποίας η πλειονότητα των εταιρειών κατασκευής ηλεκτρονικών υπολογιστών θα αναγκαστεί να αναθεωρήσουν προς τα κάτω τις εκτιμήσεις για τα κέρδη του πρώτου εξαμήνου του 2001 λόγω της γνωστής μείωσης που παρουσιάζει η ζήτηση η/υ στις διεθνείς αγορές. Η ανακοίνωση έχει προκαλέσει σήμερα σοβαρό πλήγμα γενικότερα στον κλάδο της πληροφορικής, με τις μετοχές της Dell και της Sun να σημειώνουν σημαντική πτώση.

Αυτή την ώρα ο δείκτης Nasdaq υποχωρεί κατά 67,62 μονάδες (2,81%) και βρίσκεται στις 2.340,03, ενώ ο Dow Jones έχει καταφέρει να περιορίσει τις αρχικές μεγάλες απώλειες και αυτή την ώρα σημειώνει πτώση της τάξεως των 23,99 μονάδων (0,23%) έχοντας διαμορφωθεί στις 10.638,02 μονάδες.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα