Swiss Re: Μειωμένα κατά 53% τα κέρδη λόγω διαγραφών

Εξαγοράζει τη μονάδα ασφαλειών ζωής της Barclays
Τρίτη, 05 Αυγούστου 2008 09:23
UPD:09:38

Μειωμένα κατά 53% εμφανίστηκαν τα κέρδη της Swiss Reinsurance στο δεύτερο τρίμηνο, ως αποτέλεσμα διαγραφών ύψους 362 εκατ. ελβετικών φράγκων (345 εκατ. δολάρια) στις οποίες προέβη το διάστημα αυτό η μεγαλύτερη εταιρεία αντασφάλισης στον κόσμο.

Ειδικότερα, τα καθαρά κέρδη της διαμορφώθηκαν στα 564 εκατ. φράγκα από 1,19 δισ. φράγκα ένα χρόνο νωρίτερα, έναντι 773 εκατ. φράγκα που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Σύμφωνα με την εταιρεία, τα premium που κέρδισε υποχώρησαν κατά 23%, ποσοστό μεγαλύτερο του αναμενόμενου, στα 6,1 δισ. φράγκα.

Οι διαγραφές της Swiss Re έρχονται να προστεθούν στα δύο δισ. φράγκα των απωλειών, που έχει ανακοινώσει από τον περασμένο Νοέμβριο, και οι οποίες αφορούν σε συμβόλαια που πουλήθηκαν για την προστασία πελατών της.

Ο ελβετικός κολοσσός ανακοίνωσε σήμερα ότι συμφώνησε να εξαγοράσει τη μονάδα ασφαλειών ζωής της Barclays, προκειμένου να ενισχύσει την κερδοφορία του εν μέσω χαμηλότερων premium και κερδών από επενδύσεις.

Συγκεκριμένα, η Swiss Re αναλαμβάνει περίπου 760.000 συμβόλαια ασφαλειών ζωής και συνταξιοδότησης της Barclays Life Assurance Company, τα οποία αντιπροσωπεύουν σχεδόν 6,8 δισ. στερλίνες (13,3 δισ. δολάρια) επενδεδυμένου ενεργητικού, έναντι 753 εκατ. στερλινών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα