Το 5% του Πρακτορείου Διανομής Ελληνικού Τύπου απέκτησε η Ναυτεμπορική

Δευτέρα, 08 Ιανουαρίου 2001 19:55

Στην απόκτηση του 5% του Πρακτορείου Διανομής Ελληνικού Τύπου Ευρώπη έναντι 175 εκατ. δρχ. προχώρησε η Ναυτεμπορική στο πλαίσιο της πολιτικής της εφημερίδας για ανάπτυξη συνεργιών με εταιρείες του κλάδου και επέκτασης σε νέους τομείς δραστηριοτήτων που θα ενισχύσουν τις ενοποιημένες πωλήσεις και τα κέρδη της.

Σημειώνεται, ότι η Ευρώπη Α.Ε., η οποία συμμετέχει με ποσοστό 25% στην Α.Ε. Press Point Παπασωτηρίου, λειτουργεί από τον Δεκέμβριο του 1999 και από τον πρώτο της ισολογισμό έκλεισε με κέρδη, ενώ ο κύκλος εργασιών της το πρώτο εξάμηνο του περυσινού έτους διαμορφώθηκε σε 7,8 δισ. δρχ. και τα προ φόρων κέρδη της σε 104 εκατ. δρχ. από ονομαστικές πωλήσεις 28,9 δισ. δρχ.

Μετά την εν λόγω εξαγορά, την αγορά ακινήτου εννέα στρεμμάτων για την ανέγερση νέων σύγχρονων εγκαταστάσεων κοντά στο νέο αεροδρόμιο των Σπάτων και άλλες εργασίες εκσυγχρονισμού στα συστήματα μηχανοργάνωσης της εφημερίδας, οι συνολικές επενδύσεις της Ναυτεμπορικής υπερβαίνουν τα 630 εκατ. δρχ. από κεφάλαια που άντλησε από την εισαγωγή της στο Χρηματιστήριο Αξιών Αθηνών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα