Απώλειες για το δολάριο

Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2008 12:02

Πτώση καταγράφει σήμερα το δολάριο, υποχωρώντας από τα υψηλά επτά εβδομάδων έναντι του ευρώ, μετά τις ενδείξεις ότι η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ δεν βιάζεται να προχωρήσει σε μια αύξηση των επιτοκίων της.

Η Fed αποφάσισε χθες να διατηρήσει αμετάβλητο στο 2% το βασικό της επιτόκιο, όπως ευρέως αναμενόταν. Στην επίσημη ανακοίνωσή της, αν και αναφέρεται στους πληθωριστικούς κινδύνους, δεν χρησιμοποιεί αυστηρή ρητορική, ώστε να ανατρέψει τις εκτιμήσεις των αναλυτών που θέλουν τον Μπεν Μπερνάνκι να τηρεί στάση αναμονής έως τα τέλη του έτους.

Οι απώλειες του δολαρίου περιορίζονται, παρόλα αυτά, από την περαιτέρω πτώση των τιμών πετρελαίου.

Το ενδιαφέρον των επενδυτών στρέφεται πλέον στην αυριανή συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τα επιτόκια, καθώς και στα στοιχεία που θα δοθούν σήμερα στη δημοσιότητα (13.00’ ώρα Ελλάδος) για τις βιομηχανικές παραγγελίες στη Γερμανία.

Νωρίτερα, το ευρώ ενισχυόταν σχεδόν κατά 0,3% έναντι του δολαρίου στα 1,5516 δολάρια. Την περασμένη Πέμπτη είχε υποχωρήσει έως και στα 1,5447 δολάρια, το χαμηλότερο επίπεδο σε διάστημα επτά εβδομάδων.

Το δολάριο διαφοροποιούνταν ελαφρώς έναντι του γιεν στα 108,30 γιεν, έχοντας αναρριχηθεί νωρίτερα μέχρι και τα 108,54 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα