Μέτρα για την αποκατάσταση των εργαζομένων της ΒΙΑΜΥΛ

Τετάρτη, 06 Αυγούστου 2008 17:23

«Δέσμη ενεργητικών πολιτικών» για την επαγγελματική αποκατάσταση των εργαζομένων της ΒΙΑΜΥΛ μετά το κλείσιμό της στο τέλος Σεπτεμβρίου ανακοίνωσε η υφυπουργός Απασχόλησης Σοφία Καλαντζάκου, μετά τη συνάντησή της με το Σωματείο Εργαζομένων, παρουσία του Γενικού Διευθυντή του ΟΑΕΔ και εκπροσώπου της ΓΣΕΕ.

Συγκεκριμένα, η κ. Καλατζάκου γνωστοποίησε πως εκπονήθηκε τετραετές πρόγραμμα Νέων Θέσεων Εργασίας (ΝΘΕ) με ισχυρά κίντρα και πως εγκρίθηκε

ενισχυμένη -έναντι των κοινών προγραμμάτων- επιχορήγηση απασχόλησης για εκείνους που επιθυμούν να δημιουργήσουν τη δική τους επιχείρηση.

Η υφυπουργός Απασχόλησης ανέφερε ακόμη πως οι εργαζόμενοι έχουν περάσει από τη διαδικασία εξατομικευμένης προσέγγισης του ΟΑΕΔ στη Θεσσαλονίκη, όπου συζητήθηκαν οι προτιμήσεις και οι ανάγκες τους για την περαιτέρω επαγγελματική τους πορεία. Πρόσθεσε δε πως στόχος είναι με τη συνεργασία των εργαζομένων, ο ΟΑΕΔ να ολοκληρώσει τις διαδικασίες που χρειάζονται προκειμένου να τοποθετηθούν άμεσα σε θέσεις εργασίας μετά το κλείσιμο της ΒΙΑΜΥΛ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα