Deutsche Telekom: Απρόσμενη κάμψη κερδών κατά 35% στο β’ τρίμηνο

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2008 08:59
UPD:09:22

Απρόσμενη πτώση της κερδοφορίας του στο δεύτερο τρίμηνο κατά 35% ανακοίνωσε σήμερα ο μεγαλύτερος τηλεπικοινωνιακός όμιλος της Ευρώπης Deutsche Telekom, ως αποτέλεσμα της μείωσης των πελατών, του ισχυρού ευρώ και των υψηλότερων δαπανών.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας υποχώρησαν στα 394 εκατ. ευρώ, από 604 εκατ. ευρώ που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα, και δεν ανταποκρίθηκαν στις προσδοκίες της αγοράς για κέρδη 748 εκατ. ευρώ.

Οι πωλήσεις της σημείωσαν πτώση 2,9% και διαμορφώθηκαν στα 15,13 δισ. ευρώ, σε αντιστοιχία με τις προβλέψεις των αναλυτών. Τα κέρδη EBITDA υποχώρησαν στα 19,3 δισ. ευρώ από 4,90 δισ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2007.

Ο διευθύνων σύμβουλος της Deutsche Telekom Ρενέ Όμπερμαν έχει επικεντρώσει το ενδιαφέρον του στην ανάπτυξη της εταιρείας μέσα από νέες εξαγορές, μετά την πρόβλεψη του Μαρτίου ότι η κερδοφορία στις δραστηριότητες σταθερής τηλεφωνίας θα μειωθεί.

Επιπλέον, η εξασθένηση του δολαρίου έχει περιορίσει τα έσοδά της από τις ΗΠΑ. Οι πωλήσεις της T-Mobile USA υποχώρησαν στο πρώτο εξάμηνο κατά 0,8%.

Στο πλαίσιο της ανωτέρω στρατηγικής, η Deutsche Telekom συμφώνησε να εξαγοράσει το 25% συν μία μετοχή του Οργανισμού Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος (ΟΤΕ), του μεγαλύτερου τηλεπικοινωνιακού ομίλου της χώρας.

Κατά τη σημερινή παρουσίαση των αποτελεσμάτων της, η εταιρεία προέβλεψε πτώση στις πωλήσεις και τα κέρδη στη γερμανική μονάδα σταθερής τηλεφωνίας για το σύνολο του έτους, ενώ διατήρησε σταθερό τον στόχο για κέρδη EBITDA 19,3 δισ. ευρώ και ελεύθερες ταμειακές ροές 6,6 δισ. ευρώ για τον όμιλο.

Κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, οι πελάτες της στην ανωτέρω μονάδα μειώθηκαν καρά 653.000, ενώ οι πωλήσεις της υποχώρησαν κατά 6,4% στα 5,29 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα