Barclays: 34% κάτω τα κέρδη α’ εξαμήνου

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2008 10:05
UPD:10:19
EPA/ALESSIA PIERDOMENICO

Στα 1,72 δισ. στερλίνες (3,4 δισ. δολάρια) ή 26,2 πένες ανά μετοχή διαμορφώθηκαν τα καθαρά κέρδη της τρίτης μεγαλύτερης τράπεζας στη Βρετανία Barclays, στο πρώτο εξάμηνο, μειωμένα κατά 34% σε σχέση με το αντίστοιχο διάστημα του 2007.

Η πτώση στην κερδοφορία της εταιρείας, η οποία ήταν χαμηλότερη απ’ ό,τι ανέμεναν οι αναλυτές, αποδίδεται στη μείωση των εσόδων από το τμήμα χρηματιστηριακών συναλλαγών και την αύξηση των διαγραφών.

Ειδικότερα, η Barclays προέβη κατά τη διάρκεια της εν λόγω περιόδου σε διαγραφές ύψους 2,8 δισ. στερλινών, έναντι 2,3 δισ. στερλινών που προέβλεπαν οι αναλυτές κατά μέσο όρο.

Η μονάδα επενδυτικής τραπεζικής Barclays Capital εμφάνισε προ φόρων κέρδη 254 εκατ. στερλινών, μειωμένα κατά 69% σε σχέση με ένα χρόνο νωρίτερα. Οι απώλειες της μονάδας στο τμήμα χρηματιστηριακών συναλλαγών, οι οποίες συνδέονται με την αμερικανική αγορά subprime, έρχονται να προστεθούν στα 2,3 δισ. στερλίνες που διέγραψε η τράπεζα το 2007.

Η Barclays έχει διαβεβαιώσει ότι δεν χρειάζεται ενίσχυση της ρευστότητάς, μετά την αύξηση κεφαλαίου στην οποία προέβη, μέσω πώλησης μετοχών, κατά 4,5 δισ. στερλίνες. Τα κεφάλαια αυτά εκτιμάται ότι θα αυξήσουν τον βασικό δείκτης κεφαλαιακής επάρκειας Tier 1 σε τουλάχιστον 5,8%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα