Υποχωρεί το δολάριο εν αναμονή των αποφάσεων ΕΚΤ, ΒοΕ

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2008 12:03

Πτώση καταγράφει σήμερα το δολάριο, με το βλέμμα των επενδυτών να είναι στραμμένο στις αποφάσεις που θα λάβουν σήμερα η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα (ΕΚΤ) και η Τράπεζα της Αγγλίας (ΒοΕ) για τα επιτόκια.

Με τις αγορές να έχουν προδικάσει ότι και οι δύο τράπεζες θα διατηρήσουν αμετάβλητο το βασικό τους επιτόκιο στο 4,25% και 5%, αντίστοιχα, το ενδιαφέρον σήμερα εντοπίζεται κυρίως στη ρητορική που θα χρησιμοποιήσει ο πρόεδρος της ΕΚΤ Ζαν Κλοντ Τρισέ στην καθιερωμένη συνέντευξη Τύπου που θα παραχωρήσει (15.30’ ώρα Ελλάδος).

Η ανάκαμψη των διεθνών χρηματιστηρίων, η πτώση των τιμών πετρελαίου σχεδόν κατά 30 δολάρια καθώς και η στάση που κράτησε προχθές η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ – εμφανιζόμενη έτοιμη να στηρίξει την αμερικανική οικονομία – έδωσαν ώθηση στο δολάριο τις τελευταίες μέρες.

Στις 10.55’ ώρα Ελλάδος, το ευρώ ενισχυόταν έναντι του αμερικανικού νομίσματος κατά το ένα τρίτο περίπου στα 1,5465 δολάρια.

Το δολάριο υποχωρούσε έναντι του γιεν στα 109,40 γιεν. Χθες, είχε ανέλθει σε υψηλά επτά μηνών έναντι του ιαπωνικού νομίσματος, διαμορφούμενο στα 109,89 γιεν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • EURUSD



Σχολιασμένα