Ζημίες 5,36 δισ. δολ. για την AIG

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2008 12:53

«Βουτιά» 9,1% κατέγραψαν οι μετοχές της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στον κόσμο American International Group, καθώς οι διαγραφές σε ενεργητικό που σχετίζεται με την αγορά στέγης οδήγησαν σε ζημίες για τρίτο κατά σειρά τρίμηνο.

Ειδικότερα, η AIG εμφάνισε ζημίες 5,36 δισ. δολαρίων ή 2,06 δολαρίων ανά μετοχή κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου, έναντι κερδών 4,28 δισ. δολαρίων ή 1,64 δολαρίων ένα χρόνο νωρίτερα. Εξαιρουμένης της μείωσης στην αξία ορισμένων επενδύσεων, οι ζημίες της διαμορφώθηκαν στα 1,32 δισ. δολάρια, ξεπερνώντας τα 1,28 δισ. δολάρια που προέβλεπαν οι αναλυτές.

Οι μετοχές της εταιρείας υποχωρούσαν στις 11.46’ ώρα Ελλάδος στη Φρανκφούρτη κατά 2,26 δολάρια στα 26,83 δολάρια.

Τα αποτελέσματα της AIG αναμένεται να πυροδοτήσουν νέες πιέσεις προς τον διευθύνοντα σύμβουλο Ρόμπερτ Βίλουμσταντ να επαναφέρει την εταιρεία σε κερδοφόρο τροχιά, έπειτα από ζημίες συνολικού ύψους άνω των 18 δισ. δολαρίων κατά τη διάρκεια των τελευταίων τριών τριμήνων.

Ο 62χρονος CEO της AIG, ο οποίος αντικατέστησε τον Μαρκ Σάλιβαν στις 15 Ιουνίου, έχει υποσχεθεί να αποκαλύψει στα τέλη του επόμενου μήνα ένα σχέδιο για την ανάκαμψη της εταιρείας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα