Κοινή υπουργική απόφαση για τα ειδικά τουριστικά λεωφορεία

Πέμπτη, 07 Αυγούστου 2008 16:45

Τις προϋποθέσεις για να τεθούν σε κυκλοφορία ειδικά τουριστικά λεωφορεία δημόσιας χρήσης, ανοικτού τύπου, αστικής περιήγησης πόλεων, αλλά και τους όρους λειτουργίας τους καθορίζει κοινή υπουργική απόφαση που προωθεί το Υπουργείο Τουριστικής Ανάπτυξης, σε συνεργασία με το συναρμόδιο Υπουργείο Μεταφορών και Επικοινωνιών.

Πρόκειται για λεωφορεία των οποίων το μεταφορικό έργο συνίσταται στην λειτουργία ειδικών τακτικών γραμμών σε προκαθορισμένη κυκλική διαδρομή και με προκαθορισμένη συχνότητα και στάσεις.

Με την απόφαση των συναρμοδίων υπουργείων εξειδικεύεται το έργο των λεωφορείων αυτών, η διαδικασία της έγκρισης της ειδικής διαδρομής που θα ακολουθούν καθώς επίσης και η διαδικασία για την έκδοση του τύπου και η ταξινόμησή τους.

Επίσης, ρυθμίζονται ζητήματα σχετικά με την ανάκληση της αδείας, την ασφάλιση των συγκεκριμένων ειδικών τουριστικών λεωφορείων καθώς και με τις κυρώσεις για τους παραβάτες των όρων αυτής της απόφασης.

Όπως αναφέρεται στη σχετική ανακοίνωση του υπουργείου Τουριστικής Ανάπτυξης, τα λεωφορεία αυτά δίνουν τη δυνατότητα στους επισκέπτες να αποκομίσουν μια πανοραμική εικόνα της πόλης και να δουν από διαφορετική οπτική τα κυριότερα μνημεία της, ακούγοντας παράλληλα σχετική ξενάγηση σε τέσσερις τουλάχιστον διαφορετικές γλώσσες. Ακόμη, οι επισκέπτες θα έχουν τη δυνατότητα, χάριν των προγραμματισμένων στάσεων, να κατεβούν και να περιηγηθούν στα ομορφότερα σημεία της πόλης.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα