ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

Τρίτη, 09 Ιανουαρίου 2001 15:08

ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΙΜΙΤΕΔ

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α. σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΙΣΟΤΙΜΙΑ› της 5-7/1/2001, με τίτλο ‘Φήμες για εξαγορά ελληνικής ασφαλιστικής από την Τράπεζα Κύπρου’, η ΤΡΑΠΕΖΑ ΚΥΠΡΟΥ ΛΙΜΙΤΕΔ με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σχετικά με το δημοσίευμα της εφημερίδας ΙΣΟΤΙΜΙΑ 5-7/1/2001, που φέρουν την Τράπεζα Κύπρου Λτδ. να πραγματοποιεί το τελευταίο διάστημα επαφές με ελληνική ασφαλιστική εταιρία με σκοπό τη συμφωνία για εξαγορά, η Τράπεζα Κύπρου ανακοινώνει ότι δεν υπήρξαν τέτοιες επαφές. Στο πλαίσιο του στρατηγικού προγραμματισμού της, όπως έχει ανακοινωθεί και στο παρελθόν, η Τράπεζα Κύπρου Λτδ. μελετά ευκαιρίες για εξαγορά / συνεργασία με εταιρίες του ευρύτερου χρηματοοικονομικού χώρου.›

SATO Α.Ε.

Η εταιρία SATO Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα:

«1. Εισήλθε στο Διοικητικό Συμβούλιο ως μη εκτελεστικό μέλος η κυρία Αικατερίνη Θεοδωρίδη σε αντικατάσταση του παραιτηθέντος κ. Δημητρίου Φαρμακίδη – Μάρκου.

2. Η δημοσιευθείσα στον Τύπο (Ελεύθερος Τύπος 31/12/2000 «είδηση› ότι η SATO κατέχει το 32,69% των κοινών και το 19% των προνομιούχων μετοχών της NEOSET Α.Ε. είναι παντελώς ανακριβής, δεδομένου ότι η εταιρία μας ουδέποτε απέκτησε μετοχές της NEOSET ούτε περιλαμβάνεται στο σχεδιασμό της οποιαδήποτε τέτοια κίνηση.›

ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ Β.Ε.Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 8/1/2001:

1. Επικύρωσε την εκλογή του κ. Ιάσονα Στράτου σαν νέο μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου σύμφωνα με το άρθρο 15 του Καταστατικού.

2. Ενέκρινε τη σύμβαση μεταξύ ΑΛΟΥΜΙΝΙΟΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΒΕΑΕ (ΑτΕ) και ALUMINIUM PECHINEY που έχει ως αντικείμενο τη προσαρμογή στο Ευρώ του συστήματος πληροφορικής της ΑτΕ.

3. Αποφάσισε την Εναρμόνιση με το Ευρώ, καθώς και την τροποποίηση των άρθρων 5 παρ. 21, 22 παρ. 1 και 36 του Καταστατικού.

Από 1/1/2001, τα λογιστικά βιβλία της εταιρίας τηρούνται και οι ετήσιες οικονομικές καταστάσεις εκφράζονται σε Ευρώ.

ΑΣΠΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι κατά την Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, η οποία πραγματοποιήθηκε την 8/1/2001, εγκρίθηκαν:

- Η μερική κάλυψη του μετοχικού κεφαλαίου της ΑΣΠΙΣ ΕΠΕΝΔΥΤΙΚΗ Α.Ε.Ε.Χ. όπως πιστοποιήθηκε με την απόφαση της Συνεδρίασης υπ’ αριθμόν 89 του Διοικητικού Συμβουλίου.

- Η Τροποποίηση του άρθρου 5 του Καταστατικού, περί μετοχικού κεφαλαίου, λόγω της απόφασης επί του ανωτέρω θέματος.

Κατά συνέπεια, το μετοχικό κεφάλαιο αυξήθηκε κατά δρχ. 17.070.354.000 και ανέρχεται σε δρχ. 21.445.354.000. Εκδόθηκαν 17.070.354 νέες κοινές ανώνυμες μετοχές ονομαστικής αξίας δρχ. 1.000 διαμορφώνοντας το συνολικό αριθμό μετοχών της εταιρίας σε 21.445.354 κοινές ανώνυμες μετοχές ονομαστικής αξίας δρχ. 1.000. Η ημερομηνία έναρξης διαπραγμάτευσης των νέων μετοχών θα ορισθεί από το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας μετά το πέρας της διαδικασίας εγκρίσεων από το Υπουργείο Ανάπτυξης, και το Δ.Σ. του Χ.Α.Α. και θα ανακοινωθεί έγκαιρα στους μετόχους μέσω ανακοίνωσης της εταιρίας στον Τύπο.

ΚΩΝ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε.

Η εταιρία ΚΩΝ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε. – CARDICO, με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει ότι τα μέλη του Διοικητικού Συμβουλίου και συγχρόνως μέτοχοι της εταιρίας με ποσοστό άνω του 20%:

α) Νικόλαος Καρδασιλάρης του Κων/νου, β) Ιωάννης Καρδασιλάρης του Κων/νου, γ) Γεώργιος Καρδασιλάρης του Κων/νου, όπως της γνωστοποίησαν, σκοπεύουν να προβούν σε αγορές μετοχών της εταιρίας κατά το χρονικό διάστημα 9/1/2001 έως 31/1/2001.

ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε.

Η εταιρία ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει ότι με την επιστολή τους προς το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας οι: Κων/νος Ψαλλίδας Πρόεδρος του Δ.Σ. και Δ/νων Σύμβουλος, Ναούμ Μάτσας Αντιπρόεδρος Δ.Σ., Ευαγγελία Διασάκου – Ψαλλίδα Μέλος του Δ.Σ., Χριστόδουλος Ψαλλίδας, Μέλος του Δ.Σ. γνωστοποιούν ότι κατά την διάρκεια του Ιανουαρίου του 2001 προτίθενται να προβούν σε συναλλαγές στο Χ.Α.Α. με αντικείμενο τις μετοχές της εταιρίας ΕΔΡΑΣΗ Χ. ΨΑΛΛΙΔΑΣ Α.Τ.Ε.

CPI Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι την 28/12/2000 το Διοικητικό Συμβούλιο κατόπιν της εξουσιοδότησης που έλαβε από την Γενική Συνέλευση των μετόχων την 18/12/2000 αποφάσισε την διανομή μερίσματος 47 δρχ. ανά μετοχή. Δικαιούχοι είναι οι κάτοχοι μετοχών της εταιρίας στη λήξη της συνεδρίασης του Χ.Α.Α. την 26/1/2001. Από την 29/1/2001 οι μετοχές της εταιρίας θα διαπραγματεύονται χωρίς το δικαίωμα μερίσματος χρήσεως. Η καταβολή του μερίσματος θα πραγματοποιείται από την 16/2/2001 από τα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας μέσω δίγραμμων επιταγών που θα εκδώσει και θα αποστείλει ταχυδρομικώς στους μετόχους η εταιρία στις διευθύνσεις που προκύπτουν από το μετοχολόγιο μαζί με την βεβαίωση πληρωμής μερίσματος που προορίζεται για την Δημόσια Οικονομική Υπηρεσία. Οσοι εκ των κ.κ. Μετόχων έχουν εν τω μεταξύ αλλάξει διεύθυνση παρακαλούνται να επικοινωνήσουν με τα γραφεία της εταιρίας (τηλ. 65.45.802 κα Χατζηνικολάου Μαρία).

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε.

Η εταιρία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΤΕΧΝΟΔΟΜΙΚΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας ενημερώνουμε ότι η Διοίκηση του Ομίλου μας βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με τους μετόχους της εταιρίας ΤΟΜΗ Α.Ε. για την απόκτηση ποσοστού αυτής. Ανάλογα με την έκβαση των διαπραγματεύσεων αυτών θα σας ενημερώσουμε σχετικά.›

ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ & ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε.

Στα πλαίσια εφαρμογής του άρθρου 4 εδάφιο ε της υπ’ αριθμ. 5/204/14.11.2000 Απόφασης της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς (ΦΕΚ αριθ. 1487/6.12.2000), η εταιρία ΠΗΓΑΣΟΣ ΕΚΔΟΤΙΚΗ & ΕΚΤΥΠΩΤΙΚΗ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί την παραίτηση του Οικονομικού Διευθυντού αυτής κ. Παναγιώτη Β. Γιαννακέα η οποία έλαβε χώρα την 31/12/2000. Περαιτέρω γνωστοποιείται ότι από της παραιτήσεως του ανωτέρω αναφερομένου τα καθήκοντα του Οικονομικού Διευθυντού της εταιρίας θα ασκεί εις το εξής ο κ. Σπύρος Βενέτης.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΣΠΙ
  • ΕΛΛΑΚΤΩΡ
  • ΣΑΤΟΚ



Σχολιασμένα