Μειωμένα έως 40% τα κέρδη της Babcock & Brown

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008 09:34

Πτώση της κερδοφορίας της στο πρώτο εξάμηνο έως και 40% προβλέπει η δεύτερη μεγαλύτερη διαχειρίστρια εισηγμένων fund στην Αυστραλία, Babcock & Brown, επικαλούμενη τη μείωση των τιμών σε ακίνητα και μετοχές. Οι μετοχές της υποχώρησαν σε χαμηλά δύο μηνών.

Σύμφωνα με την εταιρεία, τα καθαρά κέρδη της υποχώρησαν τους πρώτους έξι μήνες του έτους μεταξύ 25% και 40%, από τα 250 εκατ. δολάρια Αυστραλίας (222 εκατ. δολάρια ΗΠΑ) που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

Η κατάρρευση της αμερικανικής αγοράς ενυπόθηκου χρέους χαμηλής εξασφάλισης έχει οδηγήσει τις χρηματοοικονομικές εταιρείες σε ολόκληρο τον κόσμο σε διαγραφές ενεργητικού και πιστωτικές απώλειες σχεδόν 500 δισ. δολαρίων.

Οι Australia & New Zealand Banking Group έχει προβλέψει τη μεγαλύτερη κάμψη της κερδοφορίας της από το 1992, ενώ η National Australia Bank έχει αυξήσει τις επισφάλειές σε πενταπλάσια επίπεδα προκειμένου να καλύψει απώλειες στο χρηματιστηριακό τμήμα.

Οι μετοχές της Babcock υποχώρησαν σήμερα στο Σύδνεϋ έως και 9,9% στα 6,13 δολάρια Αυστραλίας, περιορίζοντας τη χρηματιστηριακή αξία της εταιρείας στα 2,04 δισ. δολάρια Αυστραλίας.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα