Χ. Πόλσον: Δεν σχεδιάζονται «ενέσεις» ρευστότητας σε Fannie, Freddie

Δευτέρα, 11 Αυγούστου 2008 09:59
UPD:10:01

Η αμερικανική κυβέρνηση δεν σχεδιάζει να ενισχύσει τη ρευστότητα των Fannie Mae και Freddie Mac, μετά τις υψηλότερες από τις αναμενόμενες ζημίες που ανακοίνωσαν οι δύο χρηματοπιστωτικοί όμιλοι, όπως επισήμανε σε χθεσινή συνέντευξή του στο NBC ο υπουργός Οικονομικών της χώρας Χένρι Πόλσον.

«Δεν σχεδιάζουμε να διοχετεύσουμε χρήματα σε κανένα από αυτά τα δύο ιδρύματα», ανέφερε ο Πόλσον, σημειώνοντας πως τα αποτελέσματά τους «δεν αποτέλεσαν έκπληξη». Ο αμερικανός υπουργός Οικονομικών προέβλεψε επίσης ότι η κρίση στην αγορά στέγης θα συνεχισθεί και μετά το τέλος της τρέχουσας χρονιάς.

Υπενθυμίζεται ότι οι Fannie Mae και Freddie Mac ανακοίνωσαν την περασμένη εβδομάδα συνολικές ζημίες ύψους 3,12 δισ. δολαρίων, τριπλάσιες σε σχέση με τις εκτιμήσεις της Wall Street. Τον Ιούλιο, ο Πόλσον πρότεινε ένα σχέδιο για τη στήριξη των κρατικών κολοσσών, στο οποίο συμπεριλαμβάνεται και η δυνατότητα αγοράς μετοχών τους από το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών.

«Δεδομένου του ότι οι Fannie Mae και Freddie Mac δραστηριοποιούνται αποκλειστικά στη στεγαστική αγορά, αυτή είναι η μοναδική τους δραστηριότητα, και δεδομένων των διαστάσεων που έχει λάβει η κρίση στην αγορά, δεν είναι έκπληξη για μένα αυτές οι ζημίες», ανέφερε, μεταξύ άλλων, ο Πόλσον.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα