Mitsubishi UFJ: Τρία δισ. δολ. για τον πλήρη έλεγχο της UnionBanCal

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2008 11:16

Το ποσό των τριών δισ. δολαρίων προσέφερε η μεγαλύτερη τράπεζα της Ιαπωνίας, βάσει χρηματιστηριακής αξίας, Mitsubishi UFJ Financial Group, προκειμένου να αποκτήσει τον πλήρη έλεγχο της UnionBanCal της Καλιφόρνια.

Ειδικότερα, όπως ανακοινώθηκε σήμερα, η Mitsubishi UFJ προτίθεται να καταβάλει 63 δολάρια ανά μετοχή, τίμημα 8,3% υψηλότερο σε σχέση με το χθεσινό κλείσιμο των μετοχών της αμερικανικής τράπεζας, για την απόκτηση του υπόλοιπου 35% που δεν κατέχει ήδη σε αυτή.

Η Mitsubishi UFJ και οι πέντε μεγαλύτερες ιαπωνικές ανταγωνίστριές της ανακοίνωσαν κάμψη της κερδοφορίας τους, εξαιρουμένων των μη επαναλαμβανόμενων αποτελεσμάτων, για το πρώτο τρίμηνο του έτους, ως αποτέλεσμα των υψηλών επισφαλειών για «κακά» δάνεια.

Η εξαγορά της UnionBanCal έπεται των επενδύσεων της Mizuho Financial Group στη Merrill Lynch και της Sumitomo Mitsui Financial Group στην Barclays.

Η αμερικανική τράπεζα εμφάνισε στο δεύτερο τρίμηνο κέρδη υψηλότερα των προσδοκιών, οδηγώντας από τότε τη μετοχή της σε άνοδο 19%. Η μεγαλύτερη τράπεζα της Καλιφόρνια Wells Fargo ενισχύθηκε το ίδιο διάστημα κατά 15%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα