Χαμηλότερες προβλέψεις για τα κέρδη της Goldman Sachs

Τρίτη, 12 Αυγούστου 2008 16:01
UPD:16:03

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των προβλέψεών τους για τη κερδοφορία της Goldman Sachs στο τρίτο τρίμηνο προέβησαν οι αναλυτές της Deutsche Bank και Oppenheimer, Μάικ Μάγιο και Μέρεντιθ Γουίτνι. Πρόκειται για την τρίτη φορά που «ψαλιδίζονται» οι προβλέψεις για τα κέρδη της αμερικανικής εταιρείας.

Όπως αναφέρει ο Μάγιο σε χθεσινό του σημείωμα, «η Goldman έχει από τις μεγαλύτερες εκθέσεις σε μετοχές», η οποία υπολογίζεται στο 35%, «σε μια περίοδο σημαντικής πτώσης στα χρηματιστήρια». «Η Goldman δεν είναι άτρωτη στις πιέσεις των κεφαλαιαγορών, ειδικά δεδομένης της ασθενούς ανάπτυξης στην Ευρώπη», επισημαίνει ο αναλυτής της Deutsche Bank.

Ο γερμανικός οίκος χαμήλωσε την πρόβλεψή του για τα κέρδη ανά μετοχή της Goldman στα 2,40 δολάρια από 3,25 δολάρια. Για φέτος «βλέπει» κέρδη 14,60 δολαρίων έναντι 16,25 δολαρίων ανά μετοχή που εκτιμούσε προηγουμένως.

Σε προς τα κάτω αναθεώρηση των εκτιμήσεών της για τα κέρδη της αμερικανικής εταιρείας στο τρίτο τρίμηνο, σε 2,15 δολάρια από 3,54 δολάρια ανά μετοχή, προέβη και η Γουίτνι της Oppenheimer, επικαλούμενη, μεταξύ άλλων, τη μείωση των πελατών και τη γενικότερη αδυναμία στις κεφαλαιαγορές.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα