Zurich Financial: 2,5% κάτω τα κέρδη β’ τριμήνου

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008 10:04

Στα 1,25 δισ. δολάρια διαμορφώθηκαν τα κέρδη της Zurich Financial, της μεγαλύτερης ασφαλιστικής εταιρείας στην Ελβετία, στο δεύτερο τρίμηνο, μειωμένα κατά 2,5% σε σχέση με την αντίστοιχη περίοδο του 2007, λόγω επενδυτικών απωλειών.

Οι αναλυτές προέβλεπαν μεγαλύτερη μείωση της κερδοφορίας στα 1,21 δισ. δολάρια από 1,25 δισ. δολάρια που ήταν ένα χρόνο νωρίτερα.

Η ελβετική εταιρεία αντλεί περισσότερο από το ήμισυ των λειτουργικών κερδών της από το τμήμα ασφαλίσεων ιδιοκτησίας και κατά ατυχημάτων. Πέρυσι, προέβη σε συνολικά εννέα εξαγορές, συμπεριλαμβανομένου και πλειοψηφικού ποσοστού σε ασφαλιστικές μονάδες της Banco Sabadell στην Ισπανία.

Η πιστωτική κρίση που ταλάνισε ΗΠΑ και Βρετανία ανάγκασε την Zurich Financial να προχωρήσει σε περικοπές θέσεων εργασίας, ενώ τον περασμένο μήνα αποσύρθηκε από τη διεκδίκηση ασφαλιστικών μονάδων της Royal Bank of Scotland.

Τα επιχειρηματικά λειτουργικά κέρδη στο τμήμα γενικών ασφαλειών της εταιρείας ενισχύθηκαν κατά 49%, στη διάρκεια του εξεταζόμενου τριμήνου, στα 1,05 δισ. δολάρια. Στο τμήμα ασφαλειών ζωής, αυξήθηκαν κατά 6,5% στα 429 εκατ. δολάρια.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα