Προς εξαγορά της Talecris η CSL έναντι 3,1 δισ. δολ.

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008 10:53

Στην απόκτηση της Talecris Biotherapeutics Holding συμφώνησε να προχωρήσει η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία στην αγορά πλάσματος αίματος, CSL, έναντι τιμήματος 3,1 δισ. δολαρίων σε μετρητά. Πρόκειται για τη μεγαλύτερη εξαγορά που θα έχει πραγματοποιήσει μέχρι σήμερα αυστραλιανή εταιρεία προϊόντων υγείας.

Όπως αναφέρει η CSL σε σημερινή ανακοίνωσή της, σκοπεύει να αυξήσει το μετοχικό της κεφάλαιο κατά 1,5 δισ. δολάρια, μέσω πώλησης μετοχών, προκειμένου να χρηματοδοτήσει τη συμφωνία. Την αμερικανική Talecris θα πουλήσουν στην CSL η Cerberus Partners και η Ampersand Ventures.

Τα προϊόντα της Talecris, Gamunex και Prolastin, τα οποία χρησιμοποιούνται για τη θεραπεία άνοσων διαταραχών, όπως ο λύκος και η σκλήρυνση κατά πλάκας, βρίσκονται στον ταχύτερα αναπτυσσόμενο τομέα της παγκόσμιας αγοράς προϊόντων πλάσματος, αξίας 15 δισ. δολαρίων.

Με την ανωτέρω εξαγορά, η CSL θα καταφέρει να δώσει ώθηση στις πωλήσεις της σε ποσοστό άνω του ενός τρίτου. Σημειώνεται ότι η διαπραγμάτευση των μετοχών της εταιρείας διεκόπη λόγω της πώλησης μετοχών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα