Novolipetsk: Εξαγοράζει χαλυβουργία της Carlyle εναντι 3,5 δισ. δολ.

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008 11:39

Στην εξαγορά της John Maneely Co. από τον όμιλο Carlyle και την οικογένεια Ζέκελαν προχωρά η τέταρτη μεγαλύτερη χαμυβουργία της Ρωσίας, Novolipetsk, έναντι συνολικού τιμήματος 3,5 δισ. δολαρίων, σε μια προσπάθεια θα αυξήσει την παραγωγή της στις ΗΠΑ.

Σύμφωνα με τη ρωσική εταιρεία, οι πωλήσεις της John Maneely αναμένεται να ανέλθουν στην οικονομική χρήση 2008 στα τρία δισ. δολάρια. Η εξαγορά της εν λόγω μονάδας θα είναι η μεγαλύτερη που θα έχει πραγματοποιηθεί φέτος στον κλάδο της χαλυβουργίας.

Οι ρωσικές εταιρείες, συμπεριλαμβανομένης και της Severstal, επεκτείνονται στις ΗΠΑ, όπου οι τιμές έχουν διπλασιαστεί σε σχέση με την προηγούμενη χρονιά, καθώς οι παραγωγοί μετακυλούν τις υψηλότερες δαπάνες τους.

Με την ανωτέρω συμφωνία, η Novolipetsk, η οποία ελέγχεται από τον δισεκατομμυριούχο Βλάντιμιρ Λίσιν, θα αποκτήσει τη μεγαλύτερη ανεξάρτητη κατασκευάστρια χαλύβδινων σωλήνων της Βόρειας Αμερικής.

Σύμβουλος της ρωσικής εταιρείας στην εξαγορά είναι η Merrill Lynch, ενώ σύμβουλοι της John Maneely είναι οι JPMorgan Chase & Co., Goldman Sachs και GMP Securities.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα