British Energy: 65% κάτω τα κέρδη β’ τριμήνου

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008 12:51

Μειωμένα κατά 65% εμφανίστηκαν τα κέρδη της βρετανικής παραγωγού ηλεκτρικής ενέργειας British Energy στο δεύτερο τρίμηνο, καθώς η παραγωγή στους γηρασμένους πυρηνικούς σταθμούς της υποχώρησε.

Τα καθαρά κέρδη της εταιρείας διαμορφώθηκαν στα 62 εκατ. στερλίνες από 179 εκατ. στερλίνες που ήταν την αντίστοιχη περίοδο του 2007, ενώ τα έσοδά της υποχώρησαν στα 629 εκατ. στερλίνες από 668 εκατ. στερλίνες.

Σύμφωνα με την British Energy, ο βασικός παράγοντας που συντέλεσε στην κάμψη της κερδοφορίας της ήταν η μείωση της φετινής της παραγωγή, λόγω των διακοπών στη λειτουργία των πυρηνικών μονάδων Hartlepool και Heysham 1. Οι μονάδες αναμένεται να τεθούν ξανά σε λειτουργία στο τρίτο τρίμηνο.

Σημειώνεται ότι ο βρετανικός όμιλος έχει τεθεί στο επίκεντρο του διεθνούς ενδιαφέροντος τους τελευταίους μήνες, ως στόχος εξαγοράς, στο πλαίσιο των σχεδίων της κυβέρνησης Μπράουν να δώσει ώθηση στην πυρηνική ενέργεια.

Τον Ιούλιο, οι συνομιλίες της British Energy με την Electricite de France «ναυάγησαν» απρόσμενα, καθώς κάποιοι από τους βασικούς μετόχους της πρώτης απέρριψαν την προσφορά ύψους 12 δισ. στερλινών του γαλλικού ομίλου ως «πολύ χαμηλή».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα