Πάνω από τις προβλέψεις τα έσοδα της Toll Brothers

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008 14:18
UPD:14:20

Πτώση των εσόδων της ανακοίνωσε για ένατο κατά σειρά τρίμηνο η κορυφαία κατασκευάστρια πολυτελών κατοικιών στις ΗΠΑ Toll Brothers, καθώς επιδεινώθηκε η κρίση στην αμερικανική αγορά κατοικίας.

Ειδικότερα, τα έσοδα της εταιρείας από την κατασκευή κατοικιών υποχώρησαν στο τρίτο τρίμηνο της οικονομικής χρήσης κατά 34% στα 796,5 εκατ. δολάρια, έναντι 735 εκατ. δολάρια που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

«Η καταναλωτική εμπιστοσύνη είναι βασικός παράγοντας για την ανάκαμψη της αγοράς στέγης», αναφέρει σε σημερινή ανακοίνωσή του ο διευθύνων σύμβουλος της Toll Brothers Ρόμπερτ Τολ.

Όπως σημειώνει, οι συνολικές ακυρώσεις διαμορφώθηκαν το εν λόγω τρίμηνο στις 195 και ήταν οι χαμηλότερες που έχoυν καταγραφεί σε διάστημα άνω των δύο ετών. «Πιστεύουμε ότι η μείωση των ακυρώσεων είναι ένα θετικό σημάδι», αναφέρει.

Η εταιρεία εκτιμά πως θα προβεί σε διαγραφές μεταξύ 100 εκατ. δολαρίων και 200 εκατ. δολαρίων στο τρίτο τρίμηνο, έναντι διαγραφών 147,3 εκατ. δολαρίων του αντίστοιχου περυσινού διαστήματος.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα