WSJ: 1,5 δισ. δολ. από την Goldman Sachs για πάγια της ABN Amro

Τετάρτη, 13 Αυγούστου 2008 16:38

Ποσό ύψους περίπου 1,5 δισ. δολαρίων συμφώνησε να καταβάλει κοινοπραξία με επικεφαλής την Goldman Sachs για την εξαγορά παγίων private equity της ABN Amro, σύμφωνα με σημερινό δημοσίευμα της Wall Street Journal.

Υπενθυμίζεται ότι ο ολλανδο-βελγικός όμιλος χρηματοοικονομικών υπηρεσιών Fortis ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι πούλησε πάγια της ABN Amro – από κοινού με την Royal Bank of Scotland και την Banco Santander – σε κοινοπραξία της οποίας ηγείτο η Goldman Sachs.

Εκπρόσωπος της Fortis ανέφερε ότι τα εν λόγω πάγια βρίσκονται στη Σκανδιναβία, τη Βρετανία και την Ολλανδία, ωστόσο αρνήθηκε να αποκαλύψει περισσότερες λεπτομέρειες για τη συναλλαγή.

Σύμφωνα με την WSJ, η επένδυση της Goldman αφορά σε 32 εταιρείες στην Ευρώπη και σε κεφάλαια ύψους περίπου 450 εκατ. δολαρίων, τα οποία θα επενδυθούν σε μελλοντικές συμφωνίες. Τις επενδύσεις, στις οποίες συμπεριλαμβάνεται η βρετανική μονάδα της αλυσίδας εστιατορίων TGI Friday’s και η ολλανδική εταιρεία ενδυμάτων Oilily, θα διαχειρίζεται η AAC Capital Partners.

Οι εκπρόσωποι των Goldman Sachs, Banco Santander, Fortis και RBS δεν ήταν διαθέσιμοι να σχολιάσουν το δημοσίευμα της WSJ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα