ΧΑΑ: Aνακοινώσεις

Τετάρτη, 10 Ιανουαρίου 2001 15:07

ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΟ ΑΞΙΩΝ ΑΘΗΝΩΝ Α.Ε.

Πληροφορούμε το επενδυτικό κοινό ότι εισάγονται στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α.Α. οι μετοχές της εταιρίας «ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ».Ο συνολικός αριθμός μετοχών της εταιρίας είναι 17.829.260 κοινές ονομαστικές μετοχές. Η διαπραγμάτευση των μετοχών της παραπάνω εταιρίας στην Παράλληλη Αγορά του Χρηματιστηρίου θα αρχίσει την Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2001.

ΑΤΛΑΝΤΙΚ ΣΟΥΠΕΡ ΜΑΡΚΕΤ Α.Ε.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ενημερώνει ότι οι νέες μετοχές είναι σε άϋλη μορφή και θα πιστωθούν στη μερίδα και το λογαριασμό αξιών που τηρεί ο κάθε δικαιούχος στο Σ.Α.Τ. σύμφωνα με τα στοιχεία που δήλωσε κατά τη συμμετοχή του στη Δημόσια Εγγραφή. Από την 11/1/2001, αρχίζει η διαπραγμάτευση όλων των μετοχών (17.829.260 μετοχές) της εταιρίας στην Παράλληλη Αγορά του Χ.Α.Α. Σε περίπτωση που για οποιονδήποτε λόγο υφίστανται μέτοχοι που κατά την ημέρα της έναρξης διαπραγμάτευσης δεν έχουν πιστωθεί οι μετοχές που δικαιούνται στη μερίδα και το λογαριασμό αξιών Σ.Α.Τ. που δήλωσαν κατά την εγγραφή τους λόγω τυχόν αλλαγών που πραγματοποιίησαν εν τω μεταξύ στα στοιχεία Σ.Α.Τ. (π.χ. απενεργοποίηση της μερίδας), παρακαλούνται να επικοινωνήσουν άμεσα με την εταιρία, προσκομίζοντας ταυτόχρονα το αντίγραφο της ενεργού μερίδας που τηρούν στο Σ.Α.Τ. (αρμόδιος κος Α. Σιμιτζής, τηλ. 99.41.500), προκειμένου να γίνουν οι απαραίτητες ενέργειες καθώς και η αυθημερόν ενημέρωση του Κεντρικού Αποθετηρίου Αξιών (εφόσον τα ορθά στοιχεία υποβληθούν μέχρι τις 13:00 της ίδιας ημέρας), για την πίστωση της μερίδας τους με τις μετοχές τους, ώστε να είναι δυνατή η διαπραγματευσής τους στο Χ.Α.Α.

ΚΩΝ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε.

Η εταιρία ΚΩΝ. ΚΑΡΔΑΣΙΛΑΡΗΣ & ΥΙΟΙ Α.Ε.Β.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. επιβεβαιώνει πλήρως τα δημοσιεύματα: α) της εφημερίδας «ΕΥΡΩΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» της 3/1/2001, σελ. 14, με τίτλο ‘Πολιτική Επέκτασης από την Cardico’ και β) της εφημερίδας «ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ» της 3/1/2001, σελ. 15, με τίτλο ‘Εταιρίες τροφίμων επέκταση στο εξωτερικό’.»

ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε.

Σε απάντηση επιστολής του Χ.Α.Α. σχετικά με δημοσίευμα της εφημερίδας «ΜΕΤΟΧΟΣ» της 4/1/2001 με τίτλο Eurobank: στόχος η απόκτηση Τράπεζας στη Σερβία, η ΤΡΑΠΕΖΑ EFG EUROBANK ERGASIAS Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Σας γνωρίζουμε ότι τα αναγράφομενα στο εν λόγω δημοσίευμα δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα.»

ΚΑΠΝΟΒΙΟΜΗΧΑΝΙΑ ΚΑΡΕΛΙΑ Α.Ε.

Το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας ανακοινώνει ότι η μετοχή της εταιρίας θα διαπραγματεύεται από 15/1/2001, με νέα ονομαστική αξία δρχ. 1.458 (Ε4,2788), όπως αποφάσισε η Γ.Σ. των μετόχων της 28/6/2000, και ενέκριναν οι αρμόδιες αρχές.

ΑΘΗΝΑ ΑΕΤΒ & ΤΕ

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Ετήσια Τακτική Γενική Συνέλευση των μετόχων της, που συνεδρίασε την 16/6/2000, αποφάσισε την εκ μέρους της εταιρίας αγορά ιδίων μετοχών της, σύμφωνα με το άρθρο 16 Κ.Ν. 2190/1920 για τη στήριξη της χρηματιστηριακής τιμής της μετοχής, όταν η τιμή αυτή υπολείπεται των 7.000 δρχ. και μέχρι ποσοστού 10% επί του συνόλου των μετοχών και σε χρονικό διάστημα που προσδιορίστηκε έως την 16/12/2001, εξουσιοδοτήθηκε δε το Διοικητικό Συμβούλιο να καθορίσει κατά την απόλυτη κρίση του τους όρους και το χρόνο πραγματοποίησης της απόκτησης των μετοχών. Ηδη, σε εκτέλεση της ανωτέρω απόφασης της Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της 16/6/2000, το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας μετά από συνεδρίασή του, ανακοινώνει ότι η εταιρία θα προβεί κατά το χρονικό διάστημα από 22/1/2001 έως 16/12/2001 στην αγορά, από το ευρύτερο επενδυτικό κοινό και τους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων, μέχρις 1.000.000 μετοχών της με ανώτατη τιμή 7.000 δρχ.

INFO – QUEST Α.Ε.Β.Ε.

Σύμφωνα με το άρθρο 16 του Ν. 2190/1920 όπως ισχύει και σε εφαρμογή της από 29/12/2000 απόφασης της Εκτακτης Γενικής Συνέλευσης των μετόχων της εταιρίας INFO – QUEST Α.Ε.Β.Ε., το Διοικητικό της Συμβούλιο ανακοινώνει τα εξής: Η εταιρία από 22/1/2001 μέχρι και 30/6/2001, θα προβαίνει σε αγορές μετοχών της από το ευρύτερο επενδυτικό κοινό και τους οργανισμούς συλλογικών επενδύσεων. Ο μέγιστος αριθμός αγοράς των ιδίων μετοχών θα είναι οι 3.000.000 μετοχές, ήτοι ποσοστό 6,41% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας και με ανώτατη τιμή αγοράς 10.000 δρχ., ήτοι 29,35 EUR ανά μετοχή.

ALPHA BANK Α.Ε.

Η ALPHA BANK Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι προτίθεται, έως την 15/1/2001, να αγοράσει 420.470 μετοχές της εισηγμένης εταιρίας, ALPHA LEASING, και έχει ενημερώσει σχετικά το Διοικητικό Συμβούλιο της εταιρίας.

ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΝΑΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ.Ε.

Η εταιρία ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΝΑΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. ανακοινώνει ότι όπως της γνωστοποίησαν οι κ.κ. Κωνσταντίνου Φ. Νάκα και Γεωργίου Φ. Νάκα, προτίθενται από 11/1/2001 έως 31/1/2001, να αγοράσουν έκαστος έως 40.000 μετοχές της εταιρίας ΜΟΥΣΙΚΟΣ ΟΙΚΟΣ ΦΙΛΛΙΠΟΣ ΝΑΚΑΣ Α.Β.Ε.Ε.Τ.Ε. και να πουλήσουν έκαστος έως 20.000 μετοχές, μέσω της χρηματιστηριακής εταιρίας ΔΕΒΛΕΤΟΓΛΟΥ ΑΧΕΠΕΥ.

ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Α.Ε.

Η εταιρία ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί τα ακόλουθα: «Η εταιρία σε συνεργασία με την MARFIN Α.Ε.Π.Ε.Υ. και την SANYO ΕΛΛΑΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε. προχώρησε σε σημαντική στρατηγική συμφωνία που έχει σαν αποτέλεσμα τη δημιουργία ενός ισχυρού Ομίλου εταιριών που δραστηριοποιούνται στον ευρύτερο χώρο της επικοινωνίας, διαφήμισης, παραγωγής και τεχνολογίας στην Ελλάδα. Η ανωτέρω συμφωνία προβλέπει ότι η ΕΠΙΦΑΝΕΙΑ Α.Ε. πρόκειται να εξαγοράσει: - Από την MARFIN Α.Ε.Π.Ε.Υ. το σύνολο των μετοχών που κατέχει στην εταιρία MASS Advertising Α.Ε. και που ανέρχεται σε ποσοστό 53,6% του συνόλου των μετοχών (πραγματοποιήθηκε στις 19/12/2000). - Από τον κ. Πέτρο Λέοντα ποσοστό που ανέρχεται σε 50,1% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας LEON & PARTNERS Α.Ε. - Από τους μετόχους της εταιρίας STEFI Α.Ε. ποσοστό που ανέρχεται σε 50,1% του συνόλου των μετοχών της εταιρίας.

ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.

Ανακοινώνεται από την εταιρία ότι η Εκτακτη Γενική Συνέλευση των μετόχων της, την 17/4/2000, αποδεχόμενη την σχετική εισήγηση του Διοικητικού της Συμβουλίου αποφάσισε την απόσχιση του μεταλλουργικού κλάδου της εταιρίας και την εισφορά του στην ΩΡΙΩΝ Α.Ε. (νυν ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε.). Επίσης η ίδια Γενική Συνέλευση αποφάσισε την μετατροπή της εταιρίας σε εταιρία συμμετοχών καθώς επίσης και την αλλαγή της επωνυμίας της σε ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ ΑΝΩΝΥΜΗ ΕΤΑΙΡΙΑ με διακριτικό τίτλο ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε. Ολες οι πληροφορίες για την απόσχιση του μεταλλουργικού κλάδου της ΜΠΗΤΡΟΣ Α.Ε.Β.Ε. (νυν ΜΠΗΤΡΟΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΙΚΗ Α.Ε.) και την εισφορά του στην ΩΡΙΩΝ Α.Ε. (νυν ΜΠΗΤΡΟΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥΡΓΙΚΗ Α.Ε.Β.Ε.), καθώς επίσης και την μετατροπή της σε εταιρία συμμετοχών περιέχονται στο Πληροφοριακό Σημείωμα, το οποίο θα βρίσκεται στη διάθεση των μετόχων, στο Χ.Α.Α., στα γραφεία της ALPHA FINANCE, Μέρλιν 5, Αθήνα καθώς και στα γραφεία της εταιρίας (Λ. ΝΑΤΟ 100, Ασπρόπυργος). Για περισσότερες πληροφορίες οι κ.κ. Μέτοχοι μπορούν να απευθύνονται: α) στο Τμήμα Μετόχων της εταιρίας (κα Κοντογιάννη Ελευθερία, 55.95.000) και β) στην ALPHA FINANCE (κα Νικολάου Φωτεινή, 36.77.500) τις εργάσιμες ημέρες και ώρες.

ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Α.Ε.

Η εταιρία ΑΘΗΝΑΪΚΕΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΕΣ ΚΕΦΑΛΑΙΟΥ Α.Ε., σχετικά με την εξαγορά του 100% της Τράπεζας Union Discount Company Limited από την εταιρία Union Plc., στην οποία εξακολουθεί να είναι ο μεγαλύτερος μέτοχος με ποσοστό 25.07%, ανακοινώνει ότι: Οι εξελίξεις της διεθνούς αλλά και της ελληνικής κεφαλαιαγοράς, κατά την διάρκεια των τελευταίων μηνών, επιβάλλουν επανακαθορισμό στρατηγικής και σχεδίου δράσης των «Αθηναϊκών Συμμετοχών Κεφαλαίου Α.Ε.», με στόχο την μεγιστοποίηση της αξίας της εταιρίας προς όφελος των μετόχων της. Σ’ αυτά τα πλαίσια, η εταιρία αποφάσισε να απεμπλακεί από την εξαγορά της Τράπεζας Union Discount Company Limited, συνεκτιμώντας τις μακροχρόνιες διαδικασίες έγκρισης και τις εναλλακτικές επενδυτικές λύσεις που έχει στη διάθεση της στην Ελλάδα και το εξωτερικό. Η εταιρία «Αθηναϊκες Συμμετοχές Κεφαλαίου Α.Ε.», τονίζει στο ευρύ επενδυτικό κοινό, ότι βρίσκεται σε πλήρη εξέλιξη σχέδιο αξιοποίησης όλων των υπαρχουσών συμμετοχών της, ενώ παράλληλα εξετάζονται νέες επενδυτικές πρωτοβουλίες, με κύριο σκοπό την διασφάλιση των μακροπρόθεσμων συμφερόντων όλων των μετόχων της.

ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ Α.Ε.

Η εταιρία ΙΝΤΕΡΑΜΕΡΙΚΑΝ ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΑΣΦΑΛΙΣΤΙΚΗ ΕΤΑΙΡΙΑ ΖΩΗΣ Α.Ε. με επιστολή της προς το Χ.Α.Α. γνωστοποιεί ότι εξαγόρασε την 29/12/2000 το σύνολο των μετοχών της ασφαλιστικής εταιρίας με την επωνυμία «Imperio Life Ελληνική Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής», ήτοι 130.000 μετοχές ονομαστικής αξίας 1.000 δρχ. εκάστης, από την μοναδική μέτοχο αυτής πορτογαλική ασφαλιστική εταιρία με την επωνυμία «Companhia de Seguros Imperio, S.A.» που ανήκει στον όμιλο της Banco Comercial Portugues. Η «Imperio Life Ελληνική Ανώνυμη Ασφαλιστική Εταιρία Ζωής» με παραγωγή ασφαλίστρων που ανέρχεται στο ποσό των δρχ. 61.808.225 για το έτος 1999 κατέχει μερίδιο αγοράς 0,015% (κλάδοι ζωής – κεφαλαιοποίησης). Η εταιρία κατέβαλε ως τίμημα για την κατά τα ανωτέρω απόκτηση ποσό δρχ. 540.000.000, ήτοι δρχ. 4.153,846 ανά μετοχή. Σημειώνεται ότι η κατά τα ανωτέρω εξαγορά είχε εγκριθεί με την υπ’ αριθμόν Κ3-10567 απόφαση του Υπουργείου Ανάπτυξης σύμφωνα με τις διατάξεις των άρθρων 2 και 15α του κ.ν. 400/70.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΑΛΦΑ
  • ΕΥΡΩΒ
  • ΓΔ
  • ΚΑΡΕΛ
  • ΜΙΓ
  • ΜΠΤΚ
  • ΝΑΚΑΣ
  • ΚΟΥΕΣ



Σχολιασμένα