Επ. Αντ.: Κλήτευση για τις 13/11 σε Unilever και οκτώ αλυσίδες σούπερ μάρκετ

Μετά από εισήγηση για τον κλάδο των απορρυπαντικών
Τρίτη, 19 Αυγούστου 2008 16:18
UPD:16:28

Στην ύπαρξη ρήτρας απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών σε συμβάσεις της εταιρείας Unilever Hellas ΑΕΒΕ, με οκτώ αλυσίδες σούπερ μάρκετ αναφέρεται εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης Ανταγωνισμού .

Στα πλαίσια της αυτεπάγγελτης έρευνας που διενεργεί η Επιτροπή Ανταγωνισμού στον κλάδο των απορρυπαντικών προϊόντων, ολοκληρώθηκε μια πρώτη εισήγηση της Γενικής Διεύθυνσης, που εστιάζει την προσοχή της στα αποτελέσματα διερεύνησης των συμβάσεων βιομηχανίας και λιανεμπορίου αναφορικά με την απαγόρευση παράλληλων εισαγωγών.

Ειδικότερα η πρώτη αυτή εισήγηση, η οποία επισημαίνεται ότι δεν είναι δεσμευτική για την Επιτροπή, πραγματεύεται την ύπαρξη ρήτρας απαγόρευσης παράλληλων εισαγωγών σε συμβάσεις της εταιρείας UNILEVER HELLAS ΑΕΒΕ με οκτώ αλυσίδες σούπερ μάρκετ κατά την χρονική περίοδο 2000-2003.

Στην ίδια ανακοίνωση γνωστοποιείται ότι η Unilever Hellas ΑΕΒΕ και οι εμπλεκόμενες αλυσίδες σούπερ μάρκετ έχουν κλητευθεί στις 13 Νοεμβρίου 2008 ενώπιον της Ολομέλειας της Επιτροπής Ανταγωνισμού για την εξέταση της εν λόγω υπόθεσης.

Σε ανακοίνωσή της η εταιρεία δηλώνει ότι είναι πάγια αρχή της να μην σχολιάζει ανακοινώσεις της Επιτροπής Ανταγωνισμού, ενώ διευκρινίζει ότι η σημερινή ανακοίνωση αφορά εισήγηση της Γραμματείας και όχι απόφαση της Επιτροπής Ανταγωνισμού.

Παράλληλα, σημειώνεται πως «η αναφορά που γίνεται στην εισήγηση σχετικά με την εταιρεία μας, έχει από εξαετίας παύσει να ισχύει με πρωτοβουλία της εταιρείας».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα