Αρης Σπηλιωτόπουλος: Ενθαρρυντικά τα στοιχεία για τον Τουρισμό

Τετάρτη, 20 Αυγούστου 2008 16:06
ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΜΑΡΙΑ ΜΑΡΟΓΙΑΝΝΗ

Γενική διαπίστωση είναι πως ο ελληνικός τουρισμός άντεξε, κάτω από αντίξοες σε διεθνές οικονομικό επίπεδο, συγκυρίες και έχει όλες τις δυνατότητες μεγαλύτερης προοπτικής για τα επόμενα χρόνια, εκτίμησε σήμερα ο υπουργός Τουριστικής Ανάπτυξης, ¶ρης Σπηλιωτόπουλος, μετά την ενημέρωση της Κυβερνητικής Επιτροπής για θέματα Τουρισμού.

Ο κ.Σπηλιωτόπουλος ανέφερε ότι έγινε μία ανασκόπηση όλων των δυνατοτήτων που υπάρχουν για την περαιτέρω ανάπτυξη του ελληνικού τουρισμού. Όπως είπε, «το κυριότερο είναι ότι από τώρα έχουμε την οδηγία να προετοιμαστούμε σωστά για το 2009, ώστε να είμαστε όσο το δυνατόν πιο έτοιμοι να αντιμετωπίσουμε την κάμψη, που ίσως υπάρξει στις παραδοσιακές αγορές, με αύξηση της διείσδυσης μας στις νέες αναδυόμενες αγορές.

Σύμφωνα με τον υπουργό Τουρισμού, τα μέχρι τώρα στοιχεία είναι εξαιρετικά ενθαρρυντικά. Η αύξηση για το πρώτο εξάμηνο ήταν της τάξης του 3% και για τον Ιούλιο οι αριθμοί βρίσκονται στα περυσινά επίπεδα, ενώ όπως είπε ο κ. Σπηλιωτόπουλος, το εισόδημα έχει αυξηθεί γύρω στο 8,5% από τον τουρισμό.

Όλα αυτά -κατέληξε- δείχνουν ότι με σωστή δουλειά και εξωστρέφεια, ο ελληνικός τουρισμός μπορεί να αντεπεξέλθει και να βγει κερδισμένος από αυτή την αρνητική, σε διεθνές οικονομικό επίπεδο, συγκυρία.

Σε ερώτηση εξάλλου με αφορμή παράπονα που φέρεται να έχει εκφράσει, ότι ορισμένοι συναρμόδιοι υπουργοί δεν κάνουν σωστά τη δουλειά τους, ο κ. Σπηλιωτόπουλος δήλωσε:

ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Είδαμε σήμερα από κοινού ζητήματα, τα οποία μπορούμε πράγματι να αντιμετωπίσουμε. Η δική μας δουλειά δεν είναι να εκφράζουμε παράπονα. ¶λλωστε, ουδέποτε έχουμε εκφράσει παράπονα για συναδέλφους. Εμείς πιστεύουμε ότι όλοι κάνουν τη δουλειά τους σωστά. Εκείνο το οποίο κάνουμε είναι προτάσεις για να αναλάβουμε από κοινού με άλλα συναρμόδια υπουργεία και φορείς περαιτέρω πρωτοβουλίες και ενέργειες για την καλύτερη αντιμετώπιση των ζητημάτων. Ζητήματα που έχουν να κάνουν με την αισχροκέρδεια, τους ελέγχους, είναι ζητήματα που αφορούν και άλλους αρμόδιους φορείς. ¶ρα, εκ των πραγμάτων, εμείς κάνουμε προτάσεις,για να αναληφθούν οι πρωτοβουλίες από κοινού στην κατεύθυνση αυτή. Κι υπάρχει πράγματι προθυμία για να ανάληψη αυτών των πρωτοβουλιών».

Κληθείς εξάλλου να σχολιάσει την υπόθεση Παυλίδη, ο κ.Σπηλιωτόπουλος αρκέστηκε να πει ότι «αυτά δεν είναι της αρμοδιότητάς μου».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα