Αναστολή δρομολογίου και περικοπές πτήσεων απο τις Ο.Α.

Παρασκευή, 22 Αυγούστου 2008 13:34

Την αναστολή του δρομολογίου Θεσσαλονίκη – Γκάτγουϊκ – Θεσσαλονίκη και την περικοπή πτήσεων εξωτερικού, στο πλαίσιο ανασχεδιασμού του πτητικού προγράμματος, ανακοίνωσαν οι Ολυμπιακές Αερογραμμές. Σύμφωνα με την εταιρεία, η ετήσια ζημιά από το εν λόγω δρομολόγιο ανέρχεται σε 3,6 εκατ. ευρώ.

Επίσης, όπως ανακοινώθηκε περιορίζονται οι ακόλουθες πτήσεις εξωτερικού:

• Από 2 σε 1 οι ημερήσιες πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα – Φρανκφούρτη – Αθήνα, όπου σύμφωνα με την εταιρεία, η συνολική ετήσια ζημιά ανέρχεται σε 9,6 εκ. ευρώ.

• Από 5 σε 3 οι εβδομαδιαίες πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα – Μόναχο – Αθήνα, όπου η συνολική ετήσια ζημιά ανέρχεται σε 3,5 εκ. ευρώ

• Από 5 σε 3 οι εβδομαδιαίες πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα – Στουτγάρδη – Αθήνα, όπου η συνολική ετήσια ζημιά ανέρχεται σε 3 εκ. ευρώ.

• Από 6 σε 4 οι εβδομαδιαίες πτήσεις στο δρομολόγιο Αθήνα – Ντουμπάι – Κουβέιτ - Αθήνα, όπου η συνολική ετήσια ζημιά ανέρχεται σε 6 εκ. ευρώ.

Παράλληλα, η διοίκηση της εταιρείας ανακοίνωσε ότι διερευνάται η δυνατότητα ανάπτυξης εμπορικών συνεργασιών για την από κοινού εκτέλεση δρομολογίων με άλλες αεροπορικές εταιρείες, με τη μέθοδο του κοινού κωδικού (code sharing), καθώς και ο περιορισμός του κόστους των αεροσταθμών του εξωτερικού.

Το νέο πτητικό πρόγραμμα θα ενταχθεί πλήρως στα ηλεκτρονικά συστήματα της εταιρείας εντός των επομένων τριών εργασίμων ημερών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα