Στην Αγροτική Ζωής το 40% της Vottas International Asset Management

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2001 15:48

Εξειδικευμένο φορέα διαχείρισης των κεφαλαίων της απέκτησε ο όμιλος της Αγροτικής Τράπεζας μετά τη μεταβίβαση του 40% του μετοχικού κεφαλαίου της Vottas International Asset Management από την Τράπεζα Πειραιώς στην Αγροτική Ζωής.

Οι σχετικές συμβάσεις υπεγράφησαν στις 29 Δεκεμβρίου 2000 από τον διευθύνοντα σύμβουλο των ασφαλιστικών εταιρειών του ομίλου της ΑΤΕ, κ. Τριαντάφυλλο Λυσιμάχου, και τον κ. Νίκο Μπέη, γενικό διευθυντή της Τράπεζας Πειαιώς.

Η Αγροτική Ζωής, σύμφωνα με σχετική ανακοίνωση, θα προχωρήσει άμεσα σε διπλασιασμό του μετοχικού της κεφαλαίου από 500 εκατ. δρχ. σε ένα δισ. δρχ. και θα μετονομασθεί σε Αγροτική Asset Management. Στην αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου θα συμμετάσχει και η Αγροτική Τράπεζα, προκειμένου ο όμιλος της ΑΤΕ να εξασφαλίσει την επιθυμητή πλειοψηφία.

Τέλος, η Αγροτική Asset Management θα αναλάβει την ευθύνη για την αποτελεσματικότερη αξιοποίηση των κεφαλαίων του ομίλου σε συνεργασία με ξένους χρηματο-οικονομικούς φορείς, καθώς επίσης και το σχεδιασμό Αμοιβαίων Κεφαλαίων τα οποία θα διαχειρίζεται η ΑΤΕ ΑΕΔΑΚ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα