Υπόμνημα ΓΣΕΒΕΕ στον Πρωθυπουργό

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 16:33
UPD:16:34

Την επαναφορά του μέτρου για το Αφορολόγητο Αποθεματικό για επενδύσεις ζητά η ΓΣΕΒΕΕ σε υπόμνημά της προς τον Πρωθυπουργό, καθώς, όπως επισημαίνει, «με τις ιδιαίτερα δύσκολες συνθήκες δανεισμού για επενδύσεις στην Ελλάδα, είναι απαραίτητη για τις Μικρές επιχειρήσεις η επαναφορά του μέτρου».

Στο υπόμνημα αναφέρεται, μεταξύ άλλων, πως «το συνεχώς διευρυνόμενο εμπορικό έλλειμμα στην Ελλάδα, η ανταγωνιστικότητα σε ελεύθερη πτώση και οι μεγάλες επενδύσεις που δεν αφορούν παραγωγικές διαδικασίες, αλλά εξαγορές υπαρχόντων ιδιωτικών και Δημοσίων επιχειρήσεων, δεν αφήνει άλλα περιθώρια για καθυστερήσεις» και πως «πρέπει να στραφούμε στη διαμόρφωση ενός νέου μοντέλου ανάπτυξης που θα βασίζεται στις Μικρές και πολύ Μικρές επιχειρήσεις».

Σύμφωνα με τη ΓΣΕΒΕΕ, το Εθνικό Συμβούλιο ΜΜΕ «πρέπει να επαναλειτουργήσει, να ενισχυθούν οι δομές του και να διερευνήσει λύσεις για την ενίσχυση των κλάδων των Μικρών Επιχειρήσεων για παραγωγή ποιοτικών, καινοτόμων και ανταγωνιστικών προϊόντων και υπηρεσιών».

Η ΓΣΕΒΕΕ επισημαίνει ακόμη ότι «η έλλειψη της αγοραστικής δύναμης στην Ελλάδα επιδεινώνεται χρόνο με το χρόνο και αποτελεί το σημαντικότερο κίνδυνο για τους τζίρους, ιδιαίτερα των Μικρών επιχειρήσεων».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα