Οριακή άνοδος στο Χ.Α.

Δευτέρα, 25 Αυγούστου 2008 17:09
UPD:18:07

Ανοδικά κινήθηκε καθ΄ όλη τη διάρκεια της συνεδρίασης ο γενικός δείκτης τιμών του Χρηματιστηρίου εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους χρηματιστηριακούς δείκτες στην Ευρώπη.

Τα αρχικά κέρδη περιορίστηκαν ωστόσο σε μεγάλο βαθμό προς το τέλος της συνεδρίασης.

Ο γενικός δείκτης διαμορφώθηκε στις 3.302,57 μονάδες σημειώνοντας μικρή άνοδο κατά 0,18%. Ενδοσυνεδριακά ανήλθε μέχρι τις 3.336,32 μονάδες.

Η συνολική αξία των συναλλαγών έφθασε μόλις τα 157,19 εκατ. ευρώ.

Οι τιμές 114 μετοχών σημείωσαν πτώση, 90 κατέγραψαν κέρδη και 64 παρέμειναν σταθερές.

Όπως επισημαίνουν αναλυτές, οι επενδυτές τηρούν στάση αναμονής εν όψει της ανακοίνωσης νέων εταιρικών αποτελεσμάτων αυτή την εβδομάδα.

«Αυτή την εβδομάδα, τα αποτελέσματα εξαμήνου θα παίξουν σημαντικό ρόλο. Το θέμα πάντως είναι πόσο θα αποκλίνουν από τις εκτιμήσεις της αγοράς», δήλωσε στο Reuters ο κ. Νίκος Γαλούσης, επικεφαλής ανάλυσης στην Κάππα Χρηματιστηριακή.

«Η πρώτη γεύση από την ATEbank ήταν θετική, καθώς τα αποτελέσματα ήταν καλύτερα από το αναμενόμενο λόγω ισχυρών λειτουργικών εσόδων».

Σημειώνεται ότι αυτή την εβδομάδα θα δοθούν στη δημοσιότητα μεταξύ άλλων τα αποτελέσματα της Alpha Bank, του ΟΠΑΠ (την Τρίτη), του ΟΤΕ και της Εθνικής (την Πέμπτη).

Η μετοχή της Alpha Bank ενισχύθηκε κατά 1,85% «εν μέσω προσδοκιών ότι θα ανακοινώσει ισχυρή αύξηση της κερδοφορίας της αύριο για το πρώτο εξάμηνο του έτους», δήλωσε στο Reuters αναλυτής που ζήτησε να μην κατονομαστεί.

Σύμφωνα με προβλέψεις αναλυτών σε δημοσκόπηση του Reuters, η Eθνική Τράπεζα αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 5% των ενοποιημένων καθαρών κερδών της για το πρώτο εξάμηνο του έτους, σε ετήσια βάση, εξαιτίας των χαμηλότερων διαπραγματευτικών κερδών και του υψηλότερου χρηματοδοτικού κόστους που αντιστάθμισαν την ισχυρή επέκταση των χορηγήσεων.

Σύμφωνα με δημοσκόπηση του ίδιου ειδησεογραφικού πρακτορείου, ο ΟΤΕ αναμένεται να ανακοινώσει αύξηση 16% των καθαρών κερδών για το δεύτερο τρίμηνο, χάρη στην αύξηση των συνδέσεων ADSL και κινητής τηλεφωνίας.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΓΔ



Σχολιασμένα