Στην ελβετική ASI Global SA το 10,22% της Eurodrip

Πέμπτη, 11 Ιανουαρίου 2001 18:57

Στην ελβετική επενδυτική εταιρεία ASI Global SA μεταβιβάστηκε σήμερα ποσοστό 10,22% των μετοχών της εταιρείας Eurodrip ΑΒΕΓΕ. Μετά τη μεταβίβαση αυτή η ASI Global SA γίνεται ένας από τους μεγαλύτερους στρατηγικούς μετόχους της εταιρείας και θα συμμετέχει στο διοικητικό συμβούλιο με ένα μέλος.

Οπως τονίζεται σε ανακοίνωση της Eurodrip, οι μετοχές που μεταβιβάστηκαν στην ASI Global SA είναι ολόκληρο το πακέτο των μετοχών (8,22%) που ανήκε στην Global Finance (Μπέριγκ Ελληνικές Χρηματοδοτήσεις), καθώς και ένα 2% επιπλέον από τον κύριο μέτοχο Δημήτριο Παρασκευόπουλο, ο οποίος είναι πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της εταιρείας. Η ASI Global SA ζήτησε άνω του 10% του μετοχικού κεφαλαίου για να διορίσει ένα μέλος στο διοικητικό συμβούλιο της Eurodrip ΑΒΕΓΕ σε αντικατάσταση του κ. Αγγελου Πλακόπητα της Global Finance SA, ο οποίος αποχωρεί μετά την πώληση των μετοχών της.

Η ASI Global SA είναι επενδυτική εταιρεία με ειδίκευση σε επιχειρηματικές δραστηριότητες στον αγροτικό τομέα και διατηρεί κέντρα επιχειρηματικής ανάπτυξης στην Αργεντινή, τη Χιλή, την Ουρουγουάη, τις ΗΠΑ, την Αυστραλία και την Κίνα.

Με την εν λόγω συμφωνία, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, η Eurodrip αποκομίζει σημαντικά οφέλη, όπως πρόσβαση σε νέες αγορές και εξασφάλιση καινούριων πελατών λόγω των επενδύσεων και συμμαχιών που έχει κάνει η ASI Global SA σε διάφορες περιοχές του κόσμου, υποστήριξη σε θέματα εξαγορών, συνεργασιών και γεωγραφικών επεκτάσεων που σχεδιάζει, άμεση ενημέρωση σε θέματα της εμπορικής στρατηγικής από το υπάρχον δίκτυο πληροφόρησης της ASI Global SA κ.ά.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα