Σερβία: Προτεραιότητα η επικύρωση της ενεργειακής συμφωνίας με τη Ρωσία

Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 09:15

Η ενεργειακή συμφωνία με τη Ρωσία δεν θα πρέπει να ανατραπεί δήλωσε ο υπουργός ενέργειας και εξόρυξης της Σερβίας, κ. Petar Skundric προσθέτοντας πως αναμένει την επικύρωσή της με απόλυτη πλειοψηφία από το σερβικό κοινοβούλιο το Σεπτέμβριο.

Σε συνέντευξή του στην εφημερίδα Vecernje Novosti του Βελιγραδίου ο κ. Skundric υπογραμμίζει πως ο πρωθυπουργός της χώρας θα κατανοήσει γιατί τη συμφωνία αυτή θα πρέπει να αποτελέσει προτεραιότητα στην πρώτη συνεδρίαση του σερβικού Κοινοβουλίου.

Η συμφωνία αποτελεί τον καλύτερο στρατηγικό και αναπτυξιακό σχεδιασμό των επόμενων 50 ετών, μέσω του οποίου η Σερβία θα εξασφαλίσει ενεργειακή σταθερότητα και ηγετική θέση στους τομείς του φυσικού αερίου και της παραγωγής παραγώγων πετρελαίου καθώς και στον τομέα της στρατηγικής συνεργασίας με τη Ρωσία και την Ευρωπαϊκή Ένωση, επεσήμανε ο υπουργός.

Ο κ. Skundric δήλωσε επίσης πως έως τα τέλη του 2008 αλλά ενδεχομένως και στο πρώτο τρίμηνο του 2009 δεν θα υπάρξουν αυξήσεις στις τιμές της ηλεκτρικής ενέργειας, καθώς οι πρόσφατες αυξήσεις διασφάλισαν τους ελάχιστους όρους που είναι απαραίτητοι για την ομαλή λειτουργία της εταιρείας Elektroprivreda Srbije.

Balkan Markets Daily



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα