Κτηματολόγιο: Παρατείνεται έως τις 31/10 η προθεσμία για τις δηλώσεις

Επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των γραφείων κτηματογράφησης
Τρίτη, 26 Αυγούστου 2008 14:28
UPD:15:04

Παρατείνεται κατά ένα μήνα, μέχρι τις 31 Οκτωβρίου 2008, η προθεσμία υποβολής δηλώσεων των κατοίκων εσωτερικού για το Εθνικό Κτηματολόγιο.

Επίσης, επεκτείνεται το ωράριο λειτουργίας των Γραφείων Κτηματογράφησης έως και 12 ώρες με την λειτουργία και δεύτερης βάρδιας. Ειδικότερα :

- Τα Γραφεία Κτηματογράφησης με την μεγαλύτερη κίνηση Αθήνα, Πειραιά, Θεσ/νίκη, Λάρισα, Βόλο, Κατερίνη και Κοζάνη θα λειτουργούν καθημερινά 12 ώρες από τις 8 το πρωί έως τις 8 το βράδυ.

Γ. Σουφλιάς: «Ούτε ένα ευρώ στις μαύρες τρύπες»

Γ. Σουφλιάς: «Ούτε ένα ευρώ στις μαύρες τρύπες»

- Τα Γραφεία Κτηματογράφησης που δεν έχουν μεγάλη κίνηση θα επεκτείνουν το ωράριό τους στις 9 ώρες λειτουργίας (έναντι 7 σήμερα) δηλαδή θα είναι ανοικτά από τις 8 το πρωί μέχρι τις 5 το απόγευμα. Το ωράριό τους θα επεκτείνεται μέχρι τις 8 το απόγευμα μία η δύο μέρες την εβδομάδα ανάλογα με την κίνηση που θα υπάρχει.

- Όλα τα Γραφεία Κτηματογράφησης θα λειτουργούν πλέον και το Σάββατο από τις 8.30 το πρωί μέχρι τις 15.30 το μεσημέρι.

Όπως δήλωσε ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, καθιερώνεται ιδιαίτερη διαδικασία για τους πολίτες που έχουν πολλά δικαιώματα. Αυτό, όπως είπε, θα διευκολύνει όλους τους πολίτες καθώς όσοι έχουν πολλά δικαιώματα δεν θα καθυστερούν τους υπολοίπους.

Για να υλοποιηθούν τα παραπάνω αυξάνεται το προσωπικό των Γραφείων Κτηματογράφησης κατά 50% συνολικά.

Από τις 17 Ιουνίου που ξεκίνησε η διαδικασία μέχρι και σήμερα έχουν δηλωθεί περίπου 1,4 εκατ. δικαιώματα από πολίτες και η προσέλευση των πολιτών συνεχώς αυξάνεται. Συγκεκριμένα:

- Τον Ιούνιο δηλώθηκαν 120.000 δικαιώματα

- Τον Ιούλιο δηλώθηκαν 580.000 δικαιώματα και

- Τον Αύγουστο, μέχρι χθες 25/8 δηλώθηκαν 680.000 δικαιώματα, που στο τέλος του μήνα θα φθάσουν τα 850.000 δικαιώματα.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα