Νέο ρεκόρ στον όγκο της κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών με 2.873 αεροσκάφη

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008 12:19

Νέο ιστορικό ρεκόρ στον όγκο της εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών σημειώθηκε τον Αύγουστο, όπως έκανε γνωστό η Υπηρεσία Πολιτικής Αεροπορίας.

Το προηγούμενο ρεκόρ είχε σημειωθεί στις 30 Αυγούστου 2004 – ημέρα λήξης των Ολυμπιακών Αγώνων της Αθήνας- όπου εντός του εναέριου χώρου της Ελλάδας πέταξαν 2.638 αεροπλάνα. Φέτος, το Σάββατο 2 Αυγούστου τα αεροσκάφη που χρησιμοποίησαν τους ελληνικούς αεροδιαδρόμους ανήλθαν σε 2.815, την Κυριακή 17 Αυγούστου σε 2.801, το Σάββατο 23 Αυγούστου σε 2.800, ενώ όλα τα προηγούμενα ρεκόρ «έσπασαν» την Κυριακή 24 Αυγούστου, όταν από το FIR Αθηνών πέρασαν 2.873 αεροπλάνα.

Όπως υπογραμμίστηκε, όλες οι κινήσεις πραγματοποιήθηκαν με απόλυτη ασφάλεια, γεγονός που προκάλεσε τα ευμενή σχόλια ξένων αεροπορικών παραγόντων.

Η εντυπωσιακή αύξηση της εναέριας κυκλοφορίας στη χώρα μας, σημειώνεται στην ανακοίνωση της ΥΠΑ, οφείλεται στο σωστό σχεδιασμό χάραξης νέων αεροδιαδρόμων, κυρίως στην περιοχή του Αιγαίου και στην ποιότητα των παρεχομένων υπηρεσιών. Αυτοί οι παράγοντες καθιστούν τους ελληνικούς αεροδιαδρόμους ελκυστικούς στη χρήση, τόσο από τις ξένες αεροπορικές εταιρείες, τακτικών πτήσεων και charter, όσο και από τους ιδιοκτήτες ιδιωτικών αεροσκαφών.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα