Εγκρίθηκαν από την Κυβερνητική οι στόχοι του Προϋπολογισμού

Τετάρτη, 27 Αυγούστου 2008 14:22
UPD:14:37

Μέτρα για την ενίσχυση της διαφάνειας του προϋπολογισμού, τον έλεγχο των δαπανών και τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης, ενέκρινε η Κυβερνητική Επιτροπή κατά τη σημερινή της συνεδρίαση υπό τον πρωθυπουργό.

Όπως είπε ο υπουργός Οικονομίας και Οικονομικών, Γιώργος Αλογοσκούφης, κατά τη συνεδρίαση αποφασίστηκαν μέτρα για την ενίσχυση της διαφάνειας του προϋπολογισμού, με την ενσωμάτωση των ειδικών λογαριασμών στον τακτικό προϋπολογισμό από το 2009.

Γ. Αλογοσκούφης: Δεν δικαιολογείται κανένας να μην πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν

«Δεν δικαιολογείται κανένας να μην πληρώνει τους φόρους που του αναλογούν»

Επίσης, αποφασίστηκε η σύσταση μίας Διυπουργικής Επιτροπής η οποία θα ελέγχει και θα εγκρίνει τους προϋπολογισμούς φορέων του Δημοσίου που έχουν ελλείμματα που συμπεριλαμβάνονται στα ελλείμματα της γενικής κυβέρνησης, όπως τα νοσοκομεία, τα ασφαλιστικά ταμεία, και οι οργανισμοί τοπικής αυτοδιοίκησης, ώστε να γίνεται καλύτερη αξιοποίηση και καλύτερος έλεγχος των δαπανών και σ΄ αυτούς τους τομείς.

Τέλος, αποφασίστηκαν μέτρα για τη διεύρυνση της φορολογικής βάσης και την αντιμετώπιση της φοροδιαφυγής μόνο για τις κατηγορίες εκείνων των φορολογουμένων που είτε δεν πλήρωναν μέχρι σήμερα φόρο είτε απέφευγαν τη φορολογία.

Στόχος, τόνισε ο υπουργός Οικονομίας, είναι η καλύτερη αξιοποίηση των δημοσίων δαπανών, η διαφάνεια στον προϋπολογισμό, οι χαμηλοί φορολογικοί συντελεστές και να πληρώνουν όλοι τους φόρους που τους αναλογούν.

Στις 15:30 ο κ. Αλογοσκούφης θα κάνει τις σχετικές ανακοινώσεις κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου για την πορεία της ελληνικής οικονομίας και τις κατευθύνσεις του Προϋπολογισμού του 2009. Η συνέντευξη θα μεταδοθεί από την ιστοσελίδα του ΥΠΟΙΟ www.mnec.gr .



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα