MPB: 11% πάνω τα καθαρά κέρδη α΄ εξαμήνου

Πέμπτη, 28 Αυγούστου 2008 17:17

Αύξηση 11% σημείωσαν στο πρώτο εξάμηνο του 2008 τα ενοποιημένα καθαρά κέρδη της Marfin Popular Bank φθάνοντας τα 220,4 εκατ. ευρώ (κατόπιν αναπροσαρμογής για έκτακτα έσοδα και κέρδη από μη συνεχιζόμενες δραστηριότητες).

Όπως αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση το α' εξάμηνο του 2008 ο Όμιλος πέτυχε σημαντική ανάπτυξη μεγεθών σε όλους τους γεωγραφικούς τομείς δραστηριοποίησης του (Κύπρο, Ελλάδα και διεθνές δίκτυο) και θετικά οικονομικά αποτελέσματα παρά το αρνητικό διεθνές οικονομικό περιβάλλον.

Το σύνολο ενεργητικού του Ομίλου ξεπέρασε τα 35 δισ. ευρώ σημειώνοντας ετήσια αύξηση 22%, εδραιώνοντας την ηγετική του θέση στην τραπεζική αγορά της Κύπρου και την πέμπτη θέση στην τραπεζική αγορά της Ελλάδας.

Τόσο οι συνολικές χορηγήσεις όσο και οι καταθέσεις του Ομίλου κατέγραψαν ετήσια άνοδο της τάξης του 40% και 19% αντίστοιχα, καθοδηγούμενες από τη διεύρυνση του δικτύου καταστημάτων, την επέκταση της πελατειακής βάσης και τη σταδιακή ωρίμανση των νέων καταστημάτων.

Οι διεθνείς χορηγήσεις έφτασαν τα 2,7 δισ. ευρώ ή 13% του συνόλου, συνεχίζοντας την αυξανόμενη συνεισφορά τους στην πορεία του Ομίλου.

Ο δείκτη χορηγήσεων προς καταθέσεις βρίσκεται στο 89%.

Το σύνολο των εσόδων του Ομίλου αυξήθηκε κατά 9% ετησίως φτάνοντας τα 587,7 εκατ. ευρώ. Τα έσοδα από τις διεθνείς δραστηριότητες ανήλθαν στα 74 εκατ. ευρώ αντιπροσωπεύοντας το 13% του συνόλου των εσόδων του Ομίλου.

Τα καθαρά έσοδα από τόκους ανήλθαν στα 359,3 εκατ.ευρώ σημειώνοντας ετήσια αύξηση 8% σε σχέση με το α' εξάμηνο του 2007. Αναπροσαρμόζοντας για τις έκτακτες ανακτήσεις τόκων του α' εξαμήνου του 2007, η ετήσια αύξηση στα καθαρά έσοδα από τόκους ανέρχεται σε 16%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα