PPR: Υπερδιπλάσια κέρδη στο πρώτο εξάμηνο

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008 10:38

Υπερδιπλάσια κέρδη εμφάνισε στο πρώτο εξάμηνο ο γαλλικός όμιλος λιανικής PPR, στον οποίο ανήκει και ο οίκος μόδας Gucci, ως αποτέλεσμα των υψηλότερων πωλήσεων ειδών πολυτελείας και της πώλησης της μονάδας YSL Beaute.

Τα καθαρά κέρδη της PPR εκτινάχθηκαν στα 779 εκατ. ευρώ από 326 εκατ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2007, ενώ τα κέρδη από συνεχιζόμενες δραστηριότητες ενισχύθηκαν κατά 17% στα 344 εκατ. ευρώ, έναντι 327 εκατ. ευρώ που προέβλεπαν κατά μέσο όρο οι αναλυτές.

Όπως αναφέρεται σε σημερινή ανακοίνωση του ομίλου, τα κεφαλαιουχικά κέρδη από την πώληση των YSL Beaute και Conforama Poland ανήλθαν σε 421 εκατ. ευρώ.

Σημειώνεται ότι τα υψηλότερα έσοδα στην Gucci κατά τη διάρκεια του δεύτερου τριμήνου αντιστάθμισαν την πτώση των πωλήσεων στα καταστήματα επίπλων της Conforama και στη μονάδα Redcats. Σύμφωνα με τη διοίκηση της PPR, η ανάπτυξη των πωλήσεων ειδών πολυτελείας έχει διατηρηθεί από τα τέλη Ιουνίου.

Οι μετοχές του ομίλου έκλεισαν χθες στο Παρίσι στα 76,43 ευρώ, καταγράφοντας άνοδο 0,2% και διαμορφώνοντας τη χρηματιστηριακή του αξία στα 9,7 δισ. ευρώ.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα