ΟΔΔΗΧ: Εως τα 43 δισ. ευρώ πιθανόν να εκτιναχθεί ο δανεισμός φέτος

Παρασκευή, 29 Αυγούστου 2008 15:16

Η Ελλάδα αναμένεται να ξεπεράσει τον αρχικό στόχο της για τον δανεισμό φέτος, ως αποτέλεσμα των χαμηλών δημοσίων εσόδων, ενώ ενδέχεται να προχωρήσει και στην έκδοση ομολόγου σε δολάρια, όπως δήλωσε σήμερα στο Reuters ο επικεφαλής του Οργανισμού Διαχείρισης Δημοσίου Χρέους (ΟΔΔΗΧ).

«Ο συνολικός δανεισμός μας φέτος θα αυξηθεί, θα ξεπεράσει τον αρχικό στόχο μας», ανέφερε ο Σπύρος Παπανικολάου, προσθέτοντας ότι «ο συνολικός δανεισμός μπορεί να αγγίξει τα 41-43 δισ. ευρώ, ανάλογα με το πώς θα πάνε τα δημόσια έσοδα έως το τέλος του έτους».

Σημειώνεται ότι η Ελλάδα σκόπευε αρχικά να δανειστεί 40 δισ. ευρώ περίπου, συμπεριλαμβανομένων δανείων που σχετίζονται με στρατιωτικές δαπάνες.

Σύμφωνα με τον κ. Παπανικολάου, η Ελλάδα ενδεχομένως να προχωρήσει στην έκδοση ομολόγου σε δολάρια αργότερα φέτος, την πρώτη έκδοση μετά το 1998, κάτι που θα εξαρτηθεί από τις συνθήκες της αγοράς.

«Έχουμε σχεδόν τελειώσει με τις προπαρασκευαστικές νομικές διαδικασίες και, αν οι συνθήκες της αγοράς είναι ευνοϊκές, θα προχωρήσουμε», σημείωσε.

Πηγή: Reuters



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα