GDF Suez: 14% πάνω τα κέρδη πρώτου εξαμήνου

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2008 10:09

¶νοδο της κερδοφορίας της στο πρώτο εξάμηνο του έτους κατά 14% ανακοίνωσε σήμερα η δεύτερη μεγαλύτερη εταιρεία παροχής υπηρεσιών κοινής ωφελείας στον κόσμο GDF Suez, χάρη στις υψηλότερες τιμές ενέργειας και φυσικού αερίου.

Τα καθαρά κέρδη της ενισχύθηκαν στα 3,38 δισ. ευρώ, από 2,96 δισ. ευρώ που ήταν το αντίστοιχο διάστημα του 2007, και ξεπέρασαν τα 3,16 δισ. ευρώ που ανέμεναν κατά μέσο όρο οι αναλυτές. Αυτή είναι η πρώτη φορά που ανακοινώνονται τα αποτελέσματα του ομίλου μετά τη συγχώνευση των Gaz de France και Suez.

Η συνδυασμένη εταιρεία, η οποία φιλοδοξεί να απειλήσει την πρωτοκαθεδρία της Electricite de France, επιβεβαίωσε τους βραχυπρόθεσμους και μεσοπρόθεσμους στόχους της, ενώ ανακοίνωσε και τη διανομή μερίσματος 0,8 ευρώ ανά μετοχή. Στα σχέδιά της συμπεριλαμβάνεται επίσης και η επαναγορά μετοχών αξίας ενός δισ. ευρώ μέχρι το τέλος του έτους.

Όπως αποκάλυψε η GDF Suez, ο μέσος αριθμός των μετοχών της στο πρώτο εξάμηνο ανήλθε στα 2,17 δισεκατομμύρια, με τα κέρδη ανά μετοχή να διαμορφώνονται – σύμφωνα με τους υπολογισμούς του Bloomberg – στα 1,56 ευρώ.

Ξεχωριστά, τα καθαρά κέρδη της Gaz de France αυξήθηκαν κατά 13% στα 1,7 δισ. ευρώ, ενώ αυτά της Suez διαμορφώθηκαν στα 2,05 δισ. ευρώ, σημειώνοντας άνοδο 11%.



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα