ΥΠΑΝ: Στα περσινά επίπεδα οι τιμές των σχολικών ειδών

Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2008 16:03

Στα περσινά επίπεδα διαμορφώνονται οι τιμές των σχολικών ειδών, σύμφωνα με τον υφυπουργό Ανάπτυξης, Γ. Βλάχο, ο οποίος σήμερα είχε σύσκεψη με τους εκπρόσωπους των εισαγωγέων και λιανέμπορων του κλάδου.

Ο κ. Βλάχος εκτίμησε πως δεν συντρέχει κανένας λόγος για μαζικές ανατιμήσεις στην αγορά, ενώ όπως υποστήριξε, από καταλόγους με στατιστικά στοιχεία για τις τιμές, που έχει συγκεντρώσει το υπουργείο και θα δώσει στη δημοσιότητα, προκύπτουν κάποιες μικρές αυξήσεις σε ορισμένα προϊόντα, την ώρα που σε αρκετά προϊόντα υπάρχουν μειώσεις και γενικά -όπως σημείωσε- η εικόνα διαμορφώνεται στα περσινά επίπεδα.

Στο ίδιο μήκος κύματος και οι εκπρόσωποι των εισαγωγέων και των λιανέμπορων σχολικών ειδών οι οποίοι έκαναν λόγο για μειώσεις τιμών από 2% και αυξήσεις μέχρι το ύψος του πληθωρισμού.

«Μέχρι τώρα -ανέφερε σε δηλώσεις του μετά τη συνάντηση ο υφυπουργός- δεν υπάρχουν στις αρμόδιες υπηρεσίες του υπουργείου γνωστοποιήσεις για ανατιμήσεις σε προϊόντα το προσεχές διάστημα».

Επιπρόσθετα, ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Βλάχος ξεκαθάρισε πως αν και υπάρχουν δημοσιεύματα τα οποία αναφέρονται σε λήξη της συμφωνίας κυρίων του υπουργείου με τους επιχειρηματίες το Σεπτέμβριο, δεν υπάρχει θέμα λήξης συμφωνίας καθώς, όπως επεσήμανε, η κοινωνική ευθύνη των επιχειρήσεων δεν έχει ημερομηνία λήξης.

Όπως έκανε γνωστό ο κ. Βλάχος μετά τις επαφές του με τους εκπροσώπους του κλάδου των σχολικών ειδών, θα υπάρξει συνέχεια και με άλλους κλάδους.

Όσον αφορά το περιεχόμενο της σημερινής σύσκεψης, ο υφυπουργός είπε: Κκαλέσαμε όλους τους φορείς της αγοράς και τους δώσαμε τη συνολική εικόνα της αγοράς στα σχολικά είδη έτσι όπως αυτή καταγράφηκε από τις τιμοληψίες που έχουν γίνει και τους ζητήσαμε να συμβάλλουν στην καλή λειτουργία της αγοράς. Ο κλίμα στη συνάντηση ήταν καλό αλλά για οποιοδήποτε πρόβλημα οι καταναλωτές θα πρέπει να θυμούνται ότι μπορούν να απευθύνονται στο τηλεφωνικό κέντρο 1520 του υπουργείου και να καταγγέλλουν οποιαδήποτε παραβατική συμπεριφορά».



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα