Έτοιμος έως το τέλος του έτους ο κεντρικός άξονας της Εγνατίας Οδού

Έπονται οι κάθετοι άξονες
Δευτέρα, 01 Σεπτεμβρίου 2008 17:28

Mέχρι το τέλος του έτους θα έχει ολοκληρωθεί ο κεντρικός άξονας της Εγνατίας Οδού, από την Ηγουμενίτσα μέχρι τους Κήπους Εβρου, ενώ έως τα τέλη του 2009 θα δοθούν στην κυκλοφορία και οι κάθετοι άξονές της, γνωστοποίησε σήμερα ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ, Γιώργος Σουφλιάς, σε δηλώσεις του μετά την επίσκεψή του στα εργοτάξια του κάθετου άξονα Δερβένι-Προμαχώνα και το τμήμα Στρυμόνας - ¶γιος Ανδρέας Καβάλας (μεσόγεια χάραξη).

«Δεσμευθήκαμε ότι ο κύριος άξονας της Εγνατίας Οδού θα παραδοθεί στο τέλος του 2008 αν δεν υπάρξει κάποιο έκτακτο γεγονός», τόνισε ο κ. Σουφλιάς, επισημαίνοντας ότι για τους κάθετους άξονες υπάρχει διαφορετικό χρονοδιάγραμμα.

Παράλληλα, ο υπουργός ΠΕΧΩΔΕ είπε ότι εντός του φθινοπώρου θα λειτουργήσουν και τα πρώτα διόδια της Εγνατίας Οδού στον Πολύμυλο Κοζάνης, η τιμή των οποίων δεν έχει καθοριστεί ακόμη, ενώ σταδιακά θα λειτουργήσουν και τα υπόλοιπα.

Σύμφωνα με τον κ. Σουφλιά, από τα έσοδα των διοδίων θα καλυφθούν τα έξοδα λειτουργίας και συντήρησης της Εγνατίας, Οδού αλλά και μέρος του δανείου που πήρε η «Εγνατία Οδός Α.Ε.» για την επιτάχυνση των έργων.

Όπως είπε ο κ. Σουφλιάς, τα τελευταία 4,5 χρόνια κατασκευάζεται το 53,7% του αυτοκινητόδρομου, δηλαδή 509 νέα χιλιόμετρα, με τα οποία θα ολοκληρωθεί η Εγνατία και οι κάθετοι άξονές της στο σύνολό τους.

Πηγή ΑΠΕ-ΜΠΕ



Προτεινόμενα για εσάς





Σχολιασμένα