Swissport Hellas Sud: Εργο στο αεροδρόμιο Ηρακλείου

Παρασκευή, 12 Ιανουαρίου 2001 16:35

Την επίγεια εξυπηρέτηση του αεροδρομίου Ηρακλείου ανέλαβε η Swissport Hellas Sud A.E. μετά από απόφαση του υπουργείου Μεταφορών και Επικοινωνιών που εκδόθηκε στις 28 Δεκεμβρίου 2000.

Συγκεκριμένα, η Swissport Hellas Sud A.E, κύριος μέτοχος της οποίας είναι η Swissport LAMDA Hellas A.E., εταιρεία στην οποία η LAMDA Development A.E. συμμετέχει με 50%, επελέγη κατόπιν διαγωνισμού ως ένας από τους τρεις φορείς επίγειας εξυπηρέτησης στον Κρατικό Αερολιμένα Ηρακλείου – Νίκος Καζαντζάκης. Ειδικότερα, οι υπηρεσίες που αναλαμβάνει είναι οι εξής: εξυπηρέτηση αεροσκαφών στην πίστα, μεταφορά και διαχείριση αποσκευών, διοικητικές υπηρεσίες εδάφους και εποπτείας, εξυπηρέτηση επιβατών, υπηρεσίες καθαρισμού και συντήρησης αεροσκαφών και, τέλος, υπηρεσίες πτήσης και διοίκησης πληρωμάτων.

Οπως αναφέρεται σε ανακοίνωση της εταιρείας, το εν λόγω έργο έρχεται μετά από την ανάληψη έργου για την αξιοποίηση και διαχείριση του διατηρητέου νεοκλασικού κτιρίου στην οδό Κοραή στο κέντρο της Αθήνας και την αγορά ακινήτου έκτασης 3.994 τ.μ. στο Μαρούσι. Οι παραπάνω κινήσεις, όπως υπογραμμίζεται, εντάσσονται στο μακροπρόθεσμο επενδυτικό σχεδιασμό της Lamda Development A.E. για την ανάδειξή της ως μίας από τις πρώτες εταιρείες real estate και υπηρεσιών στην Ελλάδα.

Μετά την ανάληψη του έργου στο αεροδρόμιο του Ηρακλείου η εταιρεία μελετά, επίσης, την επέκταση των δραστηριοτήτων της στον Κρατικό Αερολιμένα Ρόδου καθώς και στα υπόλοιπα αεροδρόμια της Κρήτης, όταν αυτά απελευθερωθούν.



Προτεινόμενα για εσάς


Σχετικά σύμβολα

  • ΛΑΜΔΑ



Σχολιασμένα